24.03.2023
112 Благоевград Пулсът на Югозапада

Полицията с официална информация за двойното убийство в Благоевград

На 04.10.2021 г. в 01.53 часа в РСПБЗН Благоевград е получен сигнал за пожар в апартавмент на петия етаж в бл. 4 на ж.к. „Ален мак“ в Благоевград. Два екипа на РС ПБЗН Благоевград са потушили огъня, който е унищожил имущество в жилището. В жилището са открити и телата на две починали лица – мъж на 60 г. и неговата съпруга на 53 г., и двамата от Благоевград. При първоначалния оглед е установено, че по телата на загиналите има рани от остър предмет.

По–късно на 04.10.2021 г. около 04.00 часа е получено съобщение за самокатастрофирал автомобил в района на Кресненското дефиле – бус „Опел Виваро“ с благоевградска регистрация и водач на 24 г. от Благоевград, който е син на починалите две лица в апартамента в ж. к. „Ален мак“ бл. 4. Полицейски служители от ОДМВР Благоевград са установили, че автомобилът е бил отнет противозаконно от благоевградския квартал „Струмско“.

Водачът, който е бил във видимо неадекватно състояние, е задържан със заповед на 24 часа. Уведомена е незабавно Окръжна прокуратура Благоевград. Назначени са съдебно-медицински експертизи. По случаите са образувани две досъдебни производства за престъпления по чл. 116, ал. 1, т. 4 вр. чл. 115 от НК и чл. 316, ал. 2, т. 1, вр. ал. 1 от НК.

Related posts

Критична остава ситуацията в наводнените села в Карловско

admin

Полицейска акция в Бургас

admin

Мъжът, обвинен за убийството на жена в Разград, остава в ареста

Дани Тренчева

Кметът Апостол Апостолов подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по проект „Патронажна грижа + в община Симитли“

Дани Тренчева

Община Симитли с два нови проекта – „Знам, че мога“ и „Пеят, скачат, заедно, деца…“

admin

4-годишното дете е в Пирогов с 80% изгаряния, след инцидент в Благоевград

admin

Leave a Comment