17.06.2024
112

Пожарът на горящия край остров Корфу ферибот още не е потушен

Пожарът, избухнал на ферибота „Юрофери Олимпия“ рано тази сутрин край гръцкия остров Корфу, все още не е потушен, съобщава БТА, позовавайки се на  гръцки медии.

В района на инцидента има кораб с пожарни автомобили на борда, които постоянно обливат горящия ферибот с вода, съобщава електронното издание на гръцкия в.“Прото тема“. Помощ оказват и три хеликоптера.

Пред телевизия ЕРТ ръководителят на спасителния екип Йоргос Гликофридис заявява, че плавателният съд е обхванат от пламъци и пушекът, който се издига от него е много гъст.

11 души се водят в неизвестност, а други двама, единият от които е българин, са блокирани в гараж на борда на ферибота. На ферибота е имало общо 290 души заедно с екипажа.

Отделна операция се провежда във водата за издирване на пътници, които са в неизвестност.

„Юрофери Олимпия“ е отплавал в 1:30 ч. през нощта от пристанището в Игуменица с дестинация Италия. Данните за пожар са подадени в 4:18 ч. Обявена е евакуация на пътниците, която е започнала в 5:14 г.

Евакуираните граждани са били транспортирани на остров Корфу.

Собственикът на ферибота твърди, че пожарът е възникнал в гараж на борда, като екипажът е реагирал своевременно и е започнал да го гаси, а капитанът е  подал съобщение към италианските и гръцките власти и решил да евакуира плавателния съд.

Екипажът на „Юрофери Олимпия“ е от гръцки и италиански граждани, а плавателният съд е превозвал 32 превозни средства. Фериботът е плавал под флага на Италия от 1995 г.

Related posts

Жена е в болница след нанесен побой от съпруга ѝ

admin

18 българи са блокирани на кораб в Мариупол

Дани Тренчева

Млада шофьорка предизвика ПТП и пострада

admin

Срязаха и 4-те гуми на автомобил в Добринище

10 нови случая на COVID-19 в Благоевград

admin

Акция „Зима“ започва на 1 ноември. КАТ дава седмица отсрочка на шофьорите да сменят гумите

admin

Leave a Comment