03.12.2023
112

Пожарът на горящия край остров Корфу ферибот още не е потушен

Пожарът, избухнал на ферибота „Юрофери Олимпия“ рано тази сутрин край гръцкия остров Корфу, все още не е потушен, съобщава БТА, позовавайки се на  гръцки медии.

В района на инцидента има кораб с пожарни автомобили на борда, които постоянно обливат горящия ферибот с вода, съобщава електронното издание на гръцкия в.“Прото тема“. Помощ оказват и три хеликоптера.

Пред телевизия ЕРТ ръководителят на спасителния екип Йоргос Гликофридис заявява, че плавателният съд е обхванат от пламъци и пушекът, който се издига от него е много гъст.

11 души се водят в неизвестност, а други двама, единият от които е българин, са блокирани в гараж на борда на ферибота. На ферибота е имало общо 290 души заедно с екипажа.

Отделна операция се провежда във водата за издирване на пътници, които са в неизвестност.

„Юрофери Олимпия“ е отплавал в 1:30 ч. през нощта от пристанището в Игуменица с дестинация Италия. Данните за пожар са подадени в 4:18 ч. Обявена е евакуация на пътниците, която е започнала в 5:14 г.

Евакуираните граждани са били транспортирани на остров Корфу.

Собственикът на ферибота твърди, че пожарът е възникнал в гараж на борда, като екипажът е реагирал своевременно и е започнал да го гаси, а капитанът е  подал съобщение към италианските и гръцките власти и решил да евакуира плавателния съд.

Екипажът на „Юрофери Олимпия“ е от гръцки и италиански граждани, а плавателният съд е превозвал 32 превозни средства. Фериботът е плавал под флага на Италия от 1995 г.

Related posts

Волтова дъга е поразила двама служители на НКЖИ край Видин

admin

Задържаха мигранти в Бургас

admin

Пожар във ферма в Якоруда

admin

Англичанин намушка с нож съпругата си, след което и себе си

admin

Черна статистика

admin

Смърт след полицейско задържане разследват в Стара Загора

admin

Leave a Comment