09.02.2023
112

Пожарът на горящия край остров Корфу ферибот още не е потушен

Пожарът, избухнал на ферибота „Юрофери Олимпия“ рано тази сутрин край гръцкия остров Корфу, все още не е потушен, съобщава БТА, позовавайки се на  гръцки медии.

В района на инцидента има кораб с пожарни автомобили на борда, които постоянно обливат горящия ферибот с вода, съобщава електронното издание на гръцкия в.“Прото тема“. Помощ оказват и три хеликоптера.

Пред телевизия ЕРТ ръководителят на спасителния екип Йоргос Гликофридис заявява, че плавателният съд е обхванат от пламъци и пушекът, който се издига от него е много гъст.

11 души се водят в неизвестност, а други двама, единият от които е българин, са блокирани в гараж на борда на ферибота. На ферибота е имало общо 290 души заедно с екипажа.

Отделна операция се провежда във водата за издирване на пътници, които са в неизвестност.

„Юрофери Олимпия“ е отплавал в 1:30 ч. през нощта от пристанището в Игуменица с дестинация Италия. Данните за пожар са подадени в 4:18 ч. Обявена е евакуация на пътниците, която е започнала в 5:14 г.

Евакуираните граждани са били транспортирани на остров Корфу.

Собственикът на ферибота твърди, че пожарът е възникнал в гараж на борда, като екипажът е реагирал своевременно и е започнал да го гаси, а капитанът е  подал съобщение към италианските и гръцките власти и решил да евакуира плавателния съд.

Екипажът на „Юрофери Олимпия“ е от гръцки и италиански граждани, а плавателният съд е превозвал 32 превозни средства. Фериботът е плавал под флага на Италия от 1995 г.

Related posts

Мъж застреля жена си и се самоуби в Перник

Дани Тренчева

Черна статистика

admin

Челен сблъсък край Разлог, трима са пострадали

Дани Тренчева

Земетресение разлюля Югозападна България

Дани Тренчева

Затварят за движение Прохода на Републиката заради катастрофирал ТИР

Дани Тренчева

Масов бой в Дупница, има ранен полицай

Дани Тренчева

Leave a Comment