25.06.2024
112 България

Подробности за пострадалите от волтова дъга край Видин

Двамата пострадали от волтова дъга край Видин работници са Альоша И. ( на 58 г.) и Валери Д (на 61.г). 58-годишният работник е в тежко състояние, има над 80 процента изгаряния, интубиран е и с включени банки, придружаван от реаниматор, пътува с линейка към Клиниката по изгаряния в „Пирогов“. Другият е настанен в отделението ОАРИЛ на видинската болница в среднотежко състояние и над 10 процента изгаряния, в съзнание и извън опасност за живот, каза за БТА д-р Ивета Найденова, директор на Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Петка“.

Мъжете, служители на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ), бяха поразени днес около 10 ч. от волтова дъга, докато са извършвали планирана проверка на контактната мрежа, съобщиха от компанията. Свидетели на инцидента, разказват, че мъжете са работили на подвижна вагонетка за ремонт по жп линията. Ток удря първия, вторият мъж се опитал да му помогне и също е пострадал.

Пострадалите са извършвали планирана оперативна работа по контактната мрежа в междугарието Срацимир – Разделен пост Видбол (7-ма жп линия Мездра – Видин, в близост до Видин). При спряно влаково движение служителите на Енергосекция – София попадат под волтова дъга, посочват още от НКЖИ.

На мястото на инцидента има представител на Инспекцията по труда и следовател и огледите продължават и в момента, видя репортер на БТА.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Фармацевтите ще получават по 10 лв. за обработена рецепта за COVID-19

Дани Тренчева

Операция „Антидрога“ в Петрич и Сандански, има задържани

admin

Проф. Огнян Кунчев: През март отново ще има пик на заболеваемостта от COVID

Дани Тренчева

От декември в България ще лекуваме Ковид-19 с хапче за 5 дни

Дани Тренчева

513 нови случаи на коронавирус у нас за последното денонощие

admin

„Възраждане” свали знамето на Украйна от сградата на Столична община

admin

Leave a Comment