29.06.2022
112 Свят

Подозренията, че Москва се кани да използва химическо оръжие се засилват

Руските сили са били оборудвани с маски срещу химическа атака, което засилва подозренията, че Москва се кани да използва химическо оръжие, съобщава „Дейли Мейл“, цитиран от БГНЕС.

Украинските сили са иззели газови маски от руските войски след предупрежденията на Запада, че Владимир Путин може да използва химическо оръжие при нахлуването си. Министерството на отбраната сподели снимки на заловеното оборудване, което включва и каски от епохата на Втората световна война и шапка ушанка, показващи окаяното състояние на разнебитената армия на Путин.

Западните и украинските лидери отправиха страховити предупреждения, че Путин се готви да използва химическо оръжие, а маските, раздадени на руските войски, подсказват, че атаката е вероятна.

Володимир Зеленски заяви вчера, че заплахата руските сили да използват химически оръжия е „много реална“, докато инвазията навлиза в третата си седмица. В снощното си телевизионно обръщение към нацията президентът се обърна саркастично към руските войски и попита къде планират да разположат оръжията.

„Къде ще нанасяте удари с химически оръжия?“, попита той. „В родилния дом в Мариупол? В църквата в Харков? В детската болница в Охмадит? Или в нашите лаборатории, които съществуват още от съветско време и работят с обикновени, а не с военни технологии?“

Related posts

Окръжна прокуратура-Варна проверява сделката на общината за Пловдивския панаир

Дани Тренчева

Постоянният обстрел от руските сили осуетява евакуацията от Луганската област

Жена пострада при инцидент с газова бутилка в Дупница

Дани Тренчева

Нови изисквания за влизащите във Великобритания

Дани Тренчева

Зрелищен арест в Бургас

admin

Мъж застреля жена си и се самоуби в Перник

Дани Тренчева

Leave a Comment