29.11.2022
112 Свят

Подозренията, че Москва се кани да използва химическо оръжие се засилват

Руските сили са били оборудвани с маски срещу химическа атака, което засилва подозренията, че Москва се кани да използва химическо оръжие, съобщава „Дейли Мейл“, цитиран от БГНЕС.

Украинските сили са иззели газови маски от руските войски след предупрежденията на Запада, че Владимир Путин може да използва химическо оръжие при нахлуването си. Министерството на отбраната сподели снимки на заловеното оборудване, което включва и каски от епохата на Втората световна война и шапка ушанка, показващи окаяното състояние на разнебитената армия на Путин.

Западните и украинските лидери отправиха страховити предупреждения, че Путин се готви да използва химическо оръжие, а маските, раздадени на руските войски, подсказват, че атаката е вероятна.

Володимир Зеленски заяви вчера, че заплахата руските сили да използват химически оръжия е „много реална“, докато инвазията навлиза в третата си седмица. В снощното си телевизионно обръщение към нацията президентът се обърна саркастично към руските войски и попита къде планират да разположат оръжията.

„Къде ще нанасяте удари с химически оръжия?“, попита той. „В родилния дом в Мариупол? В църквата в Харков? В детската болница в Охмадит? Или в нашите лаборатории, които съществуват още от съветско време и работят с обикновени, а не с военни технологии?“

Related posts

Митнически служители на МП Лесово откриха 58,766 кг хероин в лек автомобил с българска регистрация

Дани Тренчева

Катастрофа на пътя Банско – Гоце Делчев, трима са пострадали

Дани Тренчева

Откриха тяло на мъж на улица в столичен квартал

Дани Тренчева

Оставиха в ареста обвиняемия за убийството в Катунци

Дани Тренчева

Коледа без дом: Какво се случва с хората от опожарения блок в Благоевград?

Дани Тренчева

Откраднаха ключове за генериране на европейски зелен паспорт

Дани Тренчева

Leave a Comment