24.04.2024
112 Свят

Подозренията, че Москва се кани да използва химическо оръжие се засилват

Руските сили са били оборудвани с маски срещу химическа атака, което засилва подозренията, че Москва се кани да използва химическо оръжие, съобщава „Дейли Мейл“, цитиран от БГНЕС.

Украинските сили са иззели газови маски от руските войски след предупрежденията на Запада, че Владимир Путин може да използва химическо оръжие при нахлуването си. Министерството на отбраната сподели снимки на заловеното оборудване, което включва и каски от епохата на Втората световна война и шапка ушанка, показващи окаяното състояние на разнебитената армия на Путин.

Западните и украинските лидери отправиха страховити предупреждения, че Путин се готви да използва химическо оръжие, а маските, раздадени на руските войски, подсказват, че атаката е вероятна.

Володимир Зеленски заяви вчера, че заплахата руските сили да използват химически оръжия е „много реална“, докато инвазията навлиза в третата си седмица. В снощното си телевизионно обръщение към нацията президентът се обърна саркастично към руските войски и попита къде планират да разположат оръжията.

„Къде ще нанасяте удари с химически оръжия?“, попита той. „В родилния дом в Мариупол? В църквата в Харков? В детската болница в Охмадит? Или в нашите лаборатории, които съществуват още от съветско време и работят с обикновени, а не с военни технологии?“

Related posts

Мълния е вероятната причина за пожара край Рилския манастир

admin

Зеленски обмисля скъсване на дипломатическите отношения с Русия

Дани Тренчева

Акция „Зима“ започва на 1 ноември. КАТ дава седмица отсрочка на шофьорите да сменят гумите

admin

Устоановиха собственика на картата, от която е била изпратена заплахата срещу Каримански

admin

Унгария замразява цените на основни хранителни стоки

Дани Тренчева

Акциите падат и петролът поевтинява

Дани Тренчева

Leave a Comment