28.01.2023
Covid-19 Свят

Подготвят нови ограничения в Белгия заради Омикрон

Белгийските власти потвърдиха днес два нови случая на заразени с варианта Омикрон на вируса на COVID-19 и с това общият брой достига четирима, съобщиха местни медии.

Допълва се, че още няколко от взетите проби за изследване вероятно ще се окажат от този щам. Белгия бе първата страна в Европа, която потвърди навлизането на Омикрон на 26 ноември, а вчера бе съобщено за втори вирусоносител.

Властите обмислят ново извънредно съвещание, на което да бъде решено дали се налага въвеждане на допълнителни ограничения срещу разпространението на болестта. Преди дни бе решено всички, за които е възможно, да работят от дома в четири от петте работни дни в седмицата, затворени бяха дискотеките. Сега се очаква решение да бъдат затворени и училищата, защото там се откриват основните огнища на зараза.

След дни се предвижда да започне ваксинирането на децата над 5-годишна възраст, а пълнолетните вече получават допълнителна доза ваксина. Досега в страната са имунизирани 89 на сто от пълнолетните, а броят на починалите от новата болест достига 27 100 от началото на пандемията при трайно влошаване на всички показатели от началото на есента.

Източник: БТА

Related posts

Учени: Локдаунът по време на пандемия е вреден и трябва да се забрани

Дани Тренчева

Майки внесоха жалба в съда срещу онлайн обучението

Дани Тренчева

British Lawmakers Accuse Facebook of Failing to Aid Inquiry Into ‘Fake News’

admin

212 нови случая на коронавирус у нас през изминалото денонощие

admin

Албания разреши бустерни дози за пълнолетните

Дани Тренчева

515 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през изминалитe 24 часа

Дани Тренчева

Leave a Comment