25.04.2024
Covid-19 Свят

Задължителен PCR тест за всички пристигащи в Кипър

Кипър въвежда задължителни PCR тестове за всички пътници, пристигащи в страната, съобщава електронното издание на кипърския гръцки вестник „Филелефтерос“. Решението е било прието днес на заседание на Министерския съвет.

Всички пътници над 12-годишна възраст, пристигащи на острова със самолет или кораб и независимо от коя държава идва, ще му бъде правен тест. Мярката се въвежда в опит да се възпрепятства влизането на новата мутация на COVID-19, която вече се регистрира в Африка и някои страни от Европа.

Тестове ще бъдат правени и независимо дали пътникът има сертификат за ваксинация или преболедуване.

Пътниците, които влизат на територията на републиката от пристанищата, ще трябва да представят удостоверение за отрицателен PCR тест с валидност 72 часа. Въпреки това на тях ще им бъде правен и бърз антигенен тест, който ще е безплатен, уточнява изданието. На летищата в Ларнака и Пафос ще се прави задължителен PCR тест.

Мярката влиза в сила на 6 декември и ще е валидна до януари 2022 г. Според епидемиологичната обстановка в началото на следващата година ще се реши дали да бъде удължено действието й.

Източник: БТА

Related posts

Досиетата „Пандора“: Разкрити тайни богатства и сделки на световни лидери

Дани Тренчева

Хванаха кокаин за 240 млн. евро. И двама перничани са в колумбийската мафия

КНСБ подкрепи зелените сертификати за работещите

Дани Тренчева

3233 са новите случаи на коронавирус, починали са 151 души

Дани Тренчева

Четирима души загинаха при обстрел срещу Киев

Почти всеки втори, преболедувал COVID-19 развива постковиден синдром

Дани Тренчева

Leave a Comment