10.12.2023
България

Пламен Димитров: 150 млн. са нужни допълнително за енергийни помощи

„150 милиона ще трябват допълнително за енергийни помощи те могат да се намерят и имаме положителни индикации от финансовия министър. Над два милиона българи не могат да си отопляват домовете. Второто, което трябва да се направи, е вдигането на минималната работна заплата на 750 лева. Мит е, че така се увеличава безработицата, няма такава връзка“ това каза в „Твоят ден“ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той се надява два пъти  да бъде увеличена минималната заплата през тази година.

„7,8% е официалната инфлация, но реалната е два пъти повече и повече. Налагат се спешни компенсации“, категоричен е синдикалистът.

„Мораториумът за тока беше неуместен, нелогичен и вреден, това ще се разбере, когато падне. Ще трябва да се вкара цялата енергия на АЕЦ „Козлодуй“, което не е невъзможно, за да се даде възможност да не се вдигне електроенергията за бита“, каза още той.

Според него съвсем скоро ще се усетят новите цени на тока, парното и водата и това е незбежно, поради което мерките трябва да са спешни и единствено могат да се търсят компесаторни решения чрез бюджета.

Пламен Димитров заяви, че след като се види окончателно приетия Бюджет за 2022 година ще може да се говори за готовност за протести, но от КНСБ винаги са готови за такива, когато е засегнато социалното, увери той.

Related posts

Огнище на COVID-19 на борда на български кораб, има починал

Дани Тренчева

Д-р Илиев: Делта вариантът е толкова заразен, че който не е ваксиниран, ще се разболее

Дани Тренчева

Виктория Василева от „Има такъв народ“ иска да се спре обсъждането на Петър Илиев

admin

На 2-ри януари Православната църквата почита Свети Силвестър

admin

Радев за Досиетата „Пандора”: Ще излязат имената на още много хора

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

Leave a Comment