25.05.2024
България

Пламен Димитров: 150 млн. са нужни допълнително за енергийни помощи

„150 милиона ще трябват допълнително за енергийни помощи те могат да се намерят и имаме положителни индикации от финансовия министър. Над два милиона българи не могат да си отопляват домовете. Второто, което трябва да се направи, е вдигането на минималната работна заплата на 750 лева. Мит е, че така се увеличава безработицата, няма такава връзка“ това каза в „Твоят ден“ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той се надява два пъти  да бъде увеличена минималната заплата през тази година.

„7,8% е официалната инфлация, но реалната е два пъти повече и повече. Налагат се спешни компенсации“, категоричен е синдикалистът.

„Мораториумът за тока беше неуместен, нелогичен и вреден, това ще се разбере, когато падне. Ще трябва да се вкара цялата енергия на АЕЦ „Козлодуй“, което не е невъзможно, за да се даде възможност да не се вдигне електроенергията за бита“, каза още той.

Според него съвсем скоро ще се усетят новите цени на тока, парното и водата и това е незбежно, поради което мерките трябва да са спешни и единствено могат да се търсят компесаторни решения чрез бюджета.

Пламен Димитров заяви, че след като се види окончателно приетия Бюджет за 2022 година ще може да се говори за готовност за протести, но от КНСБ винаги са готови за такива, когато е засегнато социалното, увери той.

Related posts

Кирил Петков: Нашата голяма задача е да продължим битката с корупцията

Петър Петров

Издирват 14-годишно момиче

admin

Православната църква почита Свети Симеон Богоприимец и Анна

Дани Тренчева

СЛЕД БАЛОТАЖА: Радев очаква кабинет, Герджиков продължава пътя си извън политиката

Дани Тренчева

ГЕРБ-СДС с декларация от трибуната на Народното събрание

admin

15% ръст на цените в хотелите

Дани Тренчева

Leave a Comment