02.02.2023
България

Пламен Димитров: 150 млн. са нужни допълнително за енергийни помощи

„150 милиона ще трябват допълнително за енергийни помощи те могат да се намерят и имаме положителни индикации от финансовия министър. Над два милиона българи не могат да си отопляват домовете. Второто, което трябва да се направи, е вдигането на минималната работна заплата на 750 лева. Мит е, че така се увеличава безработицата, няма такава връзка“ това каза в „Твоят ден“ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той се надява два пъти  да бъде увеличена минималната заплата през тази година.

„7,8% е официалната инфлация, но реалната е два пъти повече и повече. Налагат се спешни компенсации“, категоричен е синдикалистът.

„Мораториумът за тока беше неуместен, нелогичен и вреден, това ще се разбере, когато падне. Ще трябва да се вкара цялата енергия на АЕЦ „Козлодуй“, което не е невъзможно, за да се даде възможност да не се вдигне електроенергията за бита“, каза още той.

Според него съвсем скоро ще се усетят новите цени на тока, парното и водата и това е незбежно, поради което мерките трябва да са спешни и единствено могат да се търсят компесаторни решения чрез бюджета.

Пламен Димитров заяви, че след като се види окончателно приетия Бюджет за 2022 година ще може да се говори за готовност за протести, но от КНСБ винаги са готови за такива, когато е засегнато социалното, увери той.

Related posts

Румен Радев: Зелената сделка няма алтернатива, тя категорично трябва да се случи

Акция срещу купения вот в столичния квартал „Факултета“

Дани Тренчева

МОН с пояснения за легитимността на дипломата на Андрей Гюров

admin

Двама полицаи пострадаха при гонка с нарушител на пътя

admin

Затварят за движение Прохода на Републиката заради катастрофирал ТИР

Дани Тренчева

На днешната дата, 8 декември. Честит празник, студенти!

admin

Leave a Comment