08.12.2023
България

Пламен Димитров: В момента разрушават пенсионния модел

„Това, което се направи през миналата година, беше абсолютна грешка. Тогава го казахме, но нямаше никаква чуваемост. Това е плод на действията на всички политици взети заедно. В момента разрушават пенсионния модел”. Това коментира в предаването „Здравей, България” лидерът на КНСБ Пламен Димитров.  

„От юли би трябвало да влезем в нормалното действие на пенсионната система и може би ще се наложи по-високо преизчисление на пенсиите от тези 6%”, каза синдикалистът. Тогава помощ трябва да получават най-бедните и то през Агенцията за социално подпомагане. Ако COVID добавката продължи до края на годината, това ще е грешка”, смята Димитров.

Той направи сравнение и с Румъния. „Румъния расте по-бързо от нас, имат повече възможности. Следващият отговор е, че разпределението е по-справедливо”, заяви Пламен Димитров.

Той обясни, че по официални данни кумулативна инфлация е 7,3% ноември спрямо ноември. Очаква да е 8% декември спрямо декември. На годишна база ще е по-малка.

„Малката кошница приближава 15%. Нашето искане е 15% да се компенсират всички доходи”, заяви Димитров.

„Очаквам 5-6% инфлация да заложи правителството в бюджета. На малката кошница пак ще е доста по-голям. Затова казах 750 лева, това е 15% увеличение на доходите. Ако увеличим минималната заплата, никой няма да ни дърпа ушите, че сме го направили”, каза Димитров.

Related posts

Бизнесът напусна среща за доходите заради поведението на синдикатите

Дани Тренчева

Прогноза за времето 8 март 2022

Дани Тренчева

Българите в чужбина с възможност за регистрация чрез електронна форма

admin

Корнелия Нинова ще проведе лидерската среща утре от 11.00 ч. в зала „Изток“

admin

„Българската Коледа“ подпомогна с апаратура 26 болници в страната

Дани Тренчева

Спешните медици излизат на национален протест на 19 октомври

admin

Leave a Comment