27.07.2024
България

Пламен Димитров: В момента разрушават пенсионния модел

„Това, което се направи през миналата година, беше абсолютна грешка. Тогава го казахме, но нямаше никаква чуваемост. Това е плод на действията на всички политици взети заедно. В момента разрушават пенсионния модел”. Това коментира в предаването „Здравей, България” лидерът на КНСБ Пламен Димитров.  

„От юли би трябвало да влезем в нормалното действие на пенсионната система и може би ще се наложи по-високо преизчисление на пенсиите от тези 6%”, каза синдикалистът. Тогава помощ трябва да получават най-бедните и то през Агенцията за социално подпомагане. Ако COVID добавката продължи до края на годината, това ще е грешка”, смята Димитров.

Той направи сравнение и с Румъния. „Румъния расте по-бързо от нас, имат повече възможности. Следващият отговор е, че разпределението е по-справедливо”, заяви Пламен Димитров.

Той обясни, че по официални данни кумулативна инфлация е 7,3% ноември спрямо ноември. Очаква да е 8% декември спрямо декември. На годишна база ще е по-малка.

„Малката кошница приближава 15%. Нашето искане е 15% да се компенсират всички доходи”, заяви Димитров.

„Очаквам 5-6% инфлация да заложи правителството в бюджета. На малката кошница пак ще е доста по-голям. Затова казах 750 лева, това е 15% увеличение на доходите. Ако увеличим минималната заплата, никой няма да ни дърпа ушите, че сме го направили”, каза Димитров.

Related posts

4955 са новите случаи на коронавирус, 13,6 на сто положителни проби

Дани Тренчева

Пожар гори край Дупница

admin

Акция срещу изборната търговия в Бургаско

admin

Удължиха изпита по математика на десетокласниците заради гаф

Домашен арест за обвинения за милионите от „Хемус“

admin

Днес отбелязваме Aнтоновден. Честит празник!

Дани Тренчева

Leave a Comment