23.04.2024
Covid-19 България

Петков: От днес трябва да засилим нивото на ваксинация

От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация, ако искаме бизнесът да е отворен, децата да са на училище, болниците да не са пълни. Това заяви премиерът Кирил Петков на откриването на срещата Power Summit.

„Моята първа заповед днес ще е всеки в Министерски съвет да влиза със зелен сертификат, надявам се това да стане и в министерствата. Направете това и във вашия бизнес”, обърна се Петков към участниците в срещата.

Премиерът заяви, че ако искаме страната да стане център на иновативен бизнес, трябва бизнеслидерите да работят с младите учени.

„Те да създават добавена стойност, тя да създава данъчни приходи за държавата. Задачата на политиците е тези пари да не отиват в погрешните посоки и когато ги харчим, да сме сигурни, че се инвестират в България”, заяви Петков.

Той коментира, че добавената стойност се създава от успешни бизнеси.

„Нашата роля като правителство е да инвестираме в образование на бъдещето, което ще направи така, че първокласниците днес да са адекватни на пазара на труда до 2080 година”, каза Петков.

„България може да бъде лидер в повечето сектори и иновациите, които ще излизат от България да бъдат пример как една малка държава в Източна Европа, може да покори ниши и пазар. Имаме всички предпоставки да сме просперираща държава”, каза Петков.

Източник: NOVA

Related posts

Обрат със случая с намерената мъртва жена

admin

Месец след трагедията на „Струма”: Как е ремонтиран фаталният участък

Дани Тренчева

Доц. Кунчев: Намираме се в пълния разгар на четвъртата вълна

Дани Тренчева

Бориславова: Човек от списъка на Петков организира протести

Дани Тренчева

НС преразпредели 1,2 млрд. лв. за пенсионерите и бизнеса

Дани Тренчева

Витанов прогнозира кога ще спре Омикрон вълната у нас

Дани Тренчева

Leave a Comment