10.12.2023
България Политика

Петков: Краят на „златните паспорти“ ще дойде в най-кратко време

Краят на „златните паспорти“ ще дойде в най-кратко време. Те са проблем и за Шенген, и за отпадането на визовия режим за САЩ. „Златните паспорти“ са порок, който ще бъде приотизиран от правителството. Това заяви премиерът Кирил Петков в кулоарите на парламента

„Дойдохме точно с тази цел – да изчистим всичките съмнения и порочни практики. България трябва да има репутацията на европейска държава, а не на някакъв вход на някакви нелегални хора, които си купуват евтин достъп до европейския пазар и ЕС. Ще ги премахнем изцяло, те са грешна политика. Всеки, който е замесен с тях, ще бъде изправен пред цялата строгост на закона“, ангажира се премиерът.

Отговорът му дойде, след като ДПС заявиха, че имат сигнал за 120 души, участвали в схема за придобиване на гражданство срещу инвестиция. Според Хамид Хамид, повечето от тях са основно китайци (някои от тях и от китайските разузнавателни служби) и руснаци. Всичките инвестиции са били на една и съща стойност – 1 млн. и 1 лев, минавали са през едни и същи пълномощници и са минавали през една и съща банка, според сигнала, с който разполагат.

Той коментира и отношенията със Северна Македония, по повод на това, че днес се отбелязват 150 години от рождението на революционера Гоце Делчев.

„Политиката се води от политици, а не от експерти. Зададохме ясна политическа рамка, имаме ясна позиция на българското правителство, колегите от Северна Македония също“, посочи Петков.

Източник: dariknews.bg

Снимка: БГНЕС

Related posts

Гласовете от Турция са 10 към 1 в полза на Герджиков

Дани Тренчева

И надзирателите в затворите излизат на протест – за какво настояват

Дани Тренчева

Задържаха мигранти в Бургас

admin

Ученици в 15 области остават вкъщи до новата доставка на тестове

Дани Тренчева

Върховните съдии издигнаха трима свои колеги за зам.-председатели на ВКС

Дани Тренчева

НСИ: Инфлация от 7,3% на годишна база през ноември

Дани Тренчева

Leave a Comment