22.06.2024
България Политика

Петков: Краят на „златните паспорти“ ще дойде в най-кратко време

Краят на „златните паспорти“ ще дойде в най-кратко време. Те са проблем и за Шенген, и за отпадането на визовия режим за САЩ. „Златните паспорти“ са порок, който ще бъде приотизиран от правителството. Това заяви премиерът Кирил Петков в кулоарите на парламента

„Дойдохме точно с тази цел – да изчистим всичките съмнения и порочни практики. България трябва да има репутацията на европейска държава, а не на някакъв вход на някакви нелегални хора, които си купуват евтин достъп до европейския пазар и ЕС. Ще ги премахнем изцяло, те са грешна политика. Всеки, който е замесен с тях, ще бъде изправен пред цялата строгост на закона“, ангажира се премиерът.

Отговорът му дойде, след като ДПС заявиха, че имат сигнал за 120 души, участвали в схема за придобиване на гражданство срещу инвестиция. Според Хамид Хамид, повечето от тях са основно китайци (някои от тях и от китайските разузнавателни служби) и руснаци. Всичките инвестиции са били на една и съща стойност – 1 млн. и 1 лев, минавали са през едни и същи пълномощници и са минавали през една и съща банка, според сигнала, с който разполагат.

Той коментира и отношенията със Северна Македония, по повод на това, че днес се отбелязват 150 години от рождението на революционера Гоце Делчев.

„Политиката се води от политици, а не от експерти. Зададохме ясна политическа рамка, имаме ясна позиция на българското правителство, колегите от Северна Македония също“, посочи Петков.

Източник: dariknews.bg

Снимка: БГНЕС

Related posts

Парламентът ще заседава извънредно във вторник заради бюджета

Дани Тренчева

Изпълнителният директор на ВМЗ-Сопот: Радев воюва с Нинова

admin

Кирил Петков след разпита: Разказах много подробно всичко, дадох същите сведения, както и първия път

Министърът на земеделието Явор Гечев забрани износа на дървесина

admin

Денят на Св. Пимен Зографски

admin

Времето: До 10 градуса днес, вижте къде ще има валежи

admin

Leave a Comment