09.02.2023
България Политика

Петков: Краят на „златните паспорти“ ще дойде в най-кратко време

Краят на „златните паспорти“ ще дойде в най-кратко време. Те са проблем и за Шенген, и за отпадането на визовия режим за САЩ. „Златните паспорти“ са порок, който ще бъде приотизиран от правителството. Това заяви премиерът Кирил Петков в кулоарите на парламента

„Дойдохме точно с тази цел – да изчистим всичките съмнения и порочни практики. България трябва да има репутацията на европейска държава, а не на някакъв вход на някакви нелегални хора, които си купуват евтин достъп до европейския пазар и ЕС. Ще ги премахнем изцяло, те са грешна политика. Всеки, който е замесен с тях, ще бъде изправен пред цялата строгост на закона“, ангажира се премиерът.

Отговорът му дойде, след като ДПС заявиха, че имат сигнал за 120 души, участвали в схема за придобиване на гражданство срещу инвестиция. Според Хамид Хамид, повечето от тях са основно китайци (някои от тях и от китайските разузнавателни служби) и руснаци. Всичките инвестиции са били на една и съща стойност – 1 млн. и 1 лев, минавали са през едни и същи пълномощници и са минавали през една и съща банка, според сигнала, с който разполагат.

Той коментира и отношенията със Северна Македония, по повод на това, че днес се отбелязват 150 години от рождението на революционера Гоце Делчев.

„Политиката се води от политици, а не от експерти. Зададохме ясна политическа рамка, имаме ясна позиция на българското правителство, колегите от Северна Македония също“, посочи Петков.

Източник: dariknews.bg

Снимка: БГНЕС

Related posts

Депутатите отхвърлиха създаването на временна комисия за противоепидемичните мерки

Дани Тренчева

Ново досъдебно производство срещу Георги Семерджиев

admin

Православната църква почита паметта на Свети Фотий

admin

Удовлетворен ли е бизнесът от намаленото ДДС

Дани Тренчева

Бюрото за контрол на СРС: 37 българи са подслушвани със специални средства

Дани Тренчева

До часове посрещаме първия сняг

admin

Leave a Comment