22.04.2024
Политика

Парламентът ще изслуша председателя на Държавната агенция за бежанците относно състоянието на кризисните центрове

 

Три изслушвания са залегнали в дневния ред на парламента тази седмица. Този четвъртък депутатите ще изслушат председателя на Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет относно състоянието на кризисните центрове и готовността за предоставяне на експертна и преводаческа помощ. Решението бе взето заедно с приемането на програмата на Народното събрание за тази седмица в началото на днешното пленарно заседание.

В дневния ред, по предложение на ГЕРБ-СДС, е предвидено и изслушване на ръководителя на Оперативно-координационната група за евакуацията и настаняването на бежанците от Украйна Валери Рачев относно мерките на правителството, свързани с бежанската вълна.

В четвъртък е включено и изслушване на управителя на Националната здравноосигурителна каса Петко Салчев относно реформите за отпускане, изплащане, ремонт и контрола за предоставянето на помощни средства и приспособления за нуждите на хората с увреждания.

Депутатите отхвърлиха предложението на ГЕРБ-СДС за изслушване на премиера Кирил Петков относно мерките за овладяване на ценовата криза.

 

Related posts

Парламентът избра нови членове на СЕМ

admin

Гешев скъса оставката си и атакува Борисов

admin

СЛЕД БАЛОТАЖА: Радев очаква кабинет, Герджиков продължава пътя си извън политиката

Дани Тренчева

Централите с мощност до 20 МW без лицензия

admin

Радан Кънев за ИТН: Чалгата в политиката сте

admin

Присъединява ли се Петков към евролибералите? Ще влезе ли ПП в едно семейство с ДПС?

Leave a Comment