28.05.2024
България Политика

Парламентът ще избира 15 постоянни комисии

В програмата на Народното събрание за оставащите два работни дни на депутатите като първа точка е записан изборът на постоянни комисии, предаде БГНЕС.

Предстои да бъдат избрани 15 комисии. Отделно от тях депутатите предстои да изберат Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства относно машинното гласуване в изборите на 14 ноември 2021, Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства относно въведените на територията на Република България противоепидемични мерки срещу COVID-19.

Като точка първа за четвъртък е предвидено народните представители да изслушат министъра на вътрешните работи за постъпилите сигнали в МВР, предприетите действия и резултатите от тях, свързани с установяване на нарушения при разкриването на подвижни избирателни секции за изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември 2021 г.

Втора точка в четвъртък ще бъде изслушване на заместник-министър председателя по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев за връщането от Европейската комисия на представения от България Национален план за възстановяване и устойчивост, както и етапът на подготовка на Споразумението за партньорство за програмния период 2021-2027 г. и на оперативните програми, които ще бъдат финансирани от Кохезионния и Структурните фондове на Европейския съюз през програмния период 2021-2027 г.

Related posts

Радев: Кризата с Украйна създава заплаха за сигурността на България и Европа

Дани Тренчева

Президентът свиква КСНС – на фокус са състоянието на армията и напрежението в Украйна

Дани Тренчева

Биков: Нито една прогноза на Василев не се е сбъднала

Тежка катастрофа в Пловдив

admin

ГЕРБ иска отмяна на мораториума

Дани Тренчева

Кирил Петков: Текат проверки от европрокуратурата, но къде е българската?

Дани Тренчева

Leave a Comment