13.08.2022
България Политика

Парламентът ще избира 15 постоянни комисии

В програмата на Народното събрание за оставащите два работни дни на депутатите като първа точка е записан изборът на постоянни комисии, предаде БГНЕС.

Предстои да бъдат избрани 15 комисии. Отделно от тях депутатите предстои да изберат Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства относно машинното гласуване в изборите на 14 ноември 2021, Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства относно въведените на територията на Република България противоепидемични мерки срещу COVID-19.

Като точка първа за четвъртък е предвидено народните представители да изслушат министъра на вътрешните работи за постъпилите сигнали в МВР, предприетите действия и резултатите от тях, свързани с установяване на нарушения при разкриването на подвижни избирателни секции за изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември 2021 г.

Втора точка в четвъртък ще бъде изслушване на заместник-министър председателя по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев за връщането от Европейската комисия на представения от България Национален план за възстановяване и устойчивост, както и етапът на подготовка на Споразумението за партньорство за програмния период 2021-2027 г. и на оперативните програми, които ще бъдат финансирани от Кохезионния и Структурните фондове на Европейския съюз през програмния период 2021-2027 г.

Related posts

Посолството на САЩ у нас: Загрижени сме от изказванията на Радев за Крим

Дани Тренчева

МОН с разяснения по тестването на учениците

Дани Тренчева

Христо Иванов: Коалицията е стигнала своя концептуален таван

Петър Петров

Д-р Атанасова: Рисковете за здравето на пациенти с онкологични заболявания растат пропорционално с увеличаване случаите на COVID

admin

Над 34 000 лв. събра кампанията „За децата на героите в бяло“

Дани Тренчева

Румен Радев на посещение в Черна гора

admin

Leave a Comment