03.12.2023
България Политика

Парламентът ще избира 15 постоянни комисии

В програмата на Народното събрание за оставащите два работни дни на депутатите като първа точка е записан изборът на постоянни комисии, предаде БГНЕС.

Предстои да бъдат избрани 15 комисии. Отделно от тях депутатите предстои да изберат Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства относно машинното гласуване в изборите на 14 ноември 2021, Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства относно въведените на територията на Република България противоепидемични мерки срещу COVID-19.

Като точка първа за четвъртък е предвидено народните представители да изслушат министъра на вътрешните работи за постъпилите сигнали в МВР, предприетите действия и резултатите от тях, свързани с установяване на нарушения при разкриването на подвижни избирателни секции за изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември 2021 г.

Втора точка в четвъртък ще бъде изслушване на заместник-министър председателя по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев за връщането от Европейската комисия на представения от България Национален план за възстановяване и устойчивост, както и етапът на подготовка на Споразумението за партньорство за програмния период 2021-2027 г. и на оперативните програми, които ще бъдат финансирани от Кохезионния и Структурните фондове на Европейския съюз през програмния период 2021-2027 г.

Related posts

На път за празниците: Полицаи ще водят от трафика агресивните шофьори

admin

КЕВР предлага по-висока цена на газа

Дани Тренчева

Прокуратурата се самосезира заради информацията за изтичане на лични данни

Дани Тренчева

Мустафа Карадайъ: Ние еднакво си говорим с всички

admin

Шестима задържани при международна акция против престъпността

admin

Бизнесът излиза на национален протест срещу зеления сертификат

Дани Тренчева

Leave a Comment