29.03.2024
България Политика

Парламентът ще избира 15 постоянни комисии

В програмата на Народното събрание за оставащите два работни дни на депутатите като първа точка е записан изборът на постоянни комисии, предаде БГНЕС.

Предстои да бъдат избрани 15 комисии. Отделно от тях депутатите предстои да изберат Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства относно машинното гласуване в изборите на 14 ноември 2021, Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства относно въведените на територията на Република България противоепидемични мерки срещу COVID-19.

Като точка първа за четвъртък е предвидено народните представители да изслушат министъра на вътрешните работи за постъпилите сигнали в МВР, предприетите действия и резултатите от тях, свързани с установяване на нарушения при разкриването на подвижни избирателни секции за изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември 2021 г.

Втора точка в четвъртък ще бъде изслушване на заместник-министър председателя по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев за връщането от Европейската комисия на представения от България Национален план за възстановяване и устойчивост, както и етапът на подготовка на Споразумението за партньорство за програмния период 2021-2027 г. и на оперативните програми, които ще бъдат финансирани от Кохезионния и Структурните фондове на Европейския съюз през програмния период 2021-2027 г.

Related posts

Няма опасност за живота на децата, пострадали в катастрофата с автобус на АМ „Тракия“

admin

Акция срещу купения вот в столичния квартал „Факултета“

Дани Тренчева

Приключи делото срещу заповедта за задържане на Севделина Арнаудова

admin

МЗ, МВР и ДАНС в общ фронт срещу фалшивите сертификати за COVID-19

Дани Тренчева

Нинова: Решението на КСНС е достойна защита на българския национален интерес

Дани Тренчева

Основателите на Македонския културен клуб „Никола Вапцаров“ в Благоевград с петиция в ЕК срещу България

admin

Leave a Comment