22.07.2024
България Темида

Пак провал със старта на делото срещу Митьо Очите

Състав на Софийския градски съд отново не успя да започне делото срещу Димитър Желязков, станал известен още като Митьо Очите и още няколко души. Причина: един от подсъдимите – Иван Ангелов, внезапно е постъпил с бактериална инфекция в болница.

Делото срещу групата не започна в по същество в Специализирания наказателен съд и след закриването на институцията бе изпратено в градския съд. Четвъртият опит за старт на съдебния процес ще бъде на 9 март.

Освен това се оказа, че доста дълго време папките по делото са престояли в Апелативния специализиран наказателен съд заради искане на един от подсъдимите за промяна на мярката за неотклонение. На предните две съдебни заседания по процеса някои от подсъдимите по делото бяха без адвокати по различни причини.

Припомняме, че Митьо Очите е обвинен като ръководител на организирана престъпна група, занимавала се с изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Прокуратурата твърди, че тя е действала от януари 2013 до 2 август 2018 г. в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Желязков беше арестуван в Турция през август 2018 г., няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Дневен хороскоп за 16 декември 2021

Дани Тренчева

Депутатите приеха процедурните правила за избор на председател на КПКОНПИ

admin

ПСС: Лоши са условията за туризъм в планините днес

admin

Проф. Виолета Йотова: Изолацията се отразява изключително вредно на децата

Дани Тренчева

Проф. Витанов прогнозира нов пик на COVID вълна и висока смъртност

Дани Тренчева

Бабинден е – отбелязваме Деня на родилната помощ

Дани Тренчева

Leave a Comment