16.06.2024
България

Очаква ни спокойно и приветливо време днес със слънчеви часове

В седмицата на виното и любовта Малък Сечко ще ни предложи по-спокойно и по-приветливо февруарско време. За кратко ще нахлуе порция средиземноморски въздух, която ще измести арктическите студове и ще осигури повече слънце.

Във вторник и сряда ще има временни увеличения на облачността, но незначителни превалявания ще има на малко места – вторник в Северна България, а в сряда – около Черноморието. Температурите сутринта ще са около и малко под нулата, а през деня с леки колебания между 4 и 9 градуса. Ще е ветровито и именно вятърът ще създава усещането за по-студено време.

Сряда и четвъртък сутрин ще има условия за краткотрайни мъгли в ниската част на страната. Ще е слънчево с дневни температури до 9-10 градуса. Кулминацията на това февруарско затопляне ще е в петък с температури през деня в някои райони около 15 градуса.

В последните дни на тази и началото на следващата седмица през страната ще преминат два студени фронта. Първият ще обхване почивните дни с мощен запад-северозападен вятър. Валежите ще са краткотрайни от дъжд в равнините и сняг в планините.

Следващият студен фронт се очаква около 20 февруари. Освен силния вятър, той ще понижи температурите. След почти пролетен понеделник, ще последва застудяване с превалявания от дъжд и сняг. За ден два отново ще усетим полъх на зимата.

След това до 25-26 ще се радваме на слънчеви февруарски дни с постепенно повишаване на температурите над обичайните за този студен месец.

По планините снежната покривка е стабилна и краткотрайните топли периоди не би трябвало да създават проблем по курортите. Слънчевите дни ще предлагат перфектни условия за зимни спортове.

Двата преминаващи студени фронта ще донесат нова снежна покривка в масивите на Западна България. Периодичните валежи и последващи затопляния обаче ще „наслоят” снега и ще повишат лавинната опасност.

Related posts

Адриан, който прегази Ани и Явор: Единственото, което искам да кажа, е че съжалявам

admin

Парламентът изслушва Гълъб Донев за Шенген

admin

Почитаме Св. свещеномъченик Поликарп, епископ  Смирненски

Дани Тренчева

Полицейска акция срещу изборни престъпления в цялата страна

Дани Тренчева

Проф. Сербезова спря временно сливането на „Лозенец” със СБАЛ по детски болести

Дани Тренчева

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство във връзка със софтуер „Pegasus“

Дани Тренчева

Leave a Comment