04.12.2022
Covid-19 България Свят

Отлив на българските туристи в Одрин заради изискването за PCR тест

Отлив от 70 процента на българските туристи се наблюдава в Одрин след въвеждането на изискване за негативен PCR тест за COVID-19 на границата, което накара някои търговци да затворят поради липса на клиенти, предаде турската агенция ДХА.

България, където броят на случаите нараства, а нивото на ваксинацията остава ниско, включи Турция към страните в „червената зона“, посочва ДХА. Това означава, че за да дойдат в Одрин на еднодневно посещение, е необходимо представянето на сертификат за ваксинация и негативен PCR тест на връщане в България, уточнява агенцията.

Налагането на мярката предизвика отлив на българските туристи в Одрин още в първия ден. Докато миналата седмица дневно през границата идваха средно по 10 хиляди души, вчера в през ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево са преминали едва 3207, отбелязва ДХА.

Някои от търговците в града, особено в местата, където пазаруват предимно българи, затвориха магазините поради липса на клиентела.

„Заради прилаганите от България тестове потокът прекъсна. Както виждате няма никой. В трудно положение сме“, обяснява местен търговец, притеснен как ще плаща сметките за ток и наем.

Друг се оплака пред агенцията, че още не е направил първата си продажба за деня. „Когато българите не идват в Одрин, работата е лоша“, жалва се той.

Източник: БТА

Related posts

Проф. Сербезова спря временно сливането на „Лозенец” със СБАЛ по детски болести

Дани Тренчева

Unstable Situations Require Police In Riot Gear Face Off With Protesters At Zone 5

admin

Близо 1000 нови случая на COVID-19 у нас

Доклад: България прилага изцяло препоръките за борба с корупцията сред депутатите и прокурорите

Епидемиолозите прогнозират тежък грипен сезон у нас

Дани Тренчева

Радостин Василев: ИТН със сигурност няма да е част от следващия парламент

admin

Leave a Comment