25.04.2024
България Политика

Карадайъ ще настоява Делян Пеевски да не се отказва от участие в листите

Днес приехме процедурните правила за номинации и подреждане на листите. Ако г-н Пеевски има достатъчно номинации, ще бъда настоятелен той да не се отказва от участие в листите. Това заяви лидерът на Движението за права и свободи (ДПС) в отговор на журналистически въпрос от „Дневник“.

„Вие водите вашия въпрос от асоциацията, че на изборите през април 2021 г. Пеевски не беше част от листите. Сега, тъй като изборите са пак през април, явно вашата логика е в тази посока. 2021 година не бях толкова настоятелен Пеевски да бъде част от листите, въпреки че имаше номинации от почти всички избирателни райони. По негово желание, той се отказа от участие в листите“. припомни той.

„Още като чух „Дневник“, знаех, че това ще е въпросът“, коментира от своя страна Йордан Цонев.

Карадайъ отговори и на другия въпрос на медията относно това дали предизборната кампания ще бъде „мръсна“, или позитивна. „И аз имам такъв въпрос към вас“, каза лидерът на Движението, като определи медията като част от кръг, обвързан с определени политически партии.

Мустафа Карадайъ посочи още, ДПС е „онази политическа партия, към която трябва да се насочат всички български граждани от всички етноси“. „Задължителното разделение в Народното събрание е разделение и в обществото. От историята знаем, че няма просперитет в разединеното общество“, добави лидерът на ДПС.

Той призова за преодоляване на политическата криза и обясни, че едно от условията това да се случи е съставянето на редовен кабинет, тъй като служебният не може да води дългосрочни политики. „За да има редовен кабинет, е нужен диалог“, категоричен бе Карадайъ.

ДПС ще се яви самостоятелно на изборите, е решил Централният съвет на Движението. „Надяваме се да получим онзи необходим резултат, за да може това, което не се случи в 48-ото народно събрание да стане в 49-ия парламент – да се излъчи правителство и ДПС да е част от мнозинството“, каза още Карадайъ.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Хора с фалшиви сертификати решили да се ваксинират, прокуратурата се самосезира

Дани Тренчева

Прогноза за времето 1 март 2022

Дани Тренчева

Полицията във Видин издирва 38-годишен мъж

admin

НАП: 2,3 млрд. лева повече са събрани спрямо 2020 година

Дани Тренчева

Бюджет 2022: Синдикатите притеснени за парите, работодателите – оптимисти

Дани Тренчева

Интензивен трафик в последния от поредицата почивни дни

Дани Тренчева

Leave a Comment