06.10.2022
България

Отлагат обработването на пътна настилка в участъка на изгорелия автобус на „Струма“

В района на инцидента платното в посока Дупница на магистрала „Струма“ все още е затворено, трафикът продължава да се пренасочва през Радомир.

От „Автомагистрали“ ще отложат обработването на пътната настилка с пяна и пясък, тъй като продължава проверката на смесената работна група, назначена със заповед на служебния регионален министър Виолета Комитова. В нея са включени експерти от АПИ и ДНСК.

Те имат още два дни, в които трябва да изготвят цялостен доклад за състоянието на пътната инфраструктура в района на тежката катастрофа. Обследва се асфалтовото покритие и износващият му се слой, както и дали наклоните, виражите и денивелацията са по стандартите.

Прави се проверка на състоянието на пътната маркировка, светлоотразителните знаци, качеството на мантинелите и техния вид, дали е съобразено с характерните условия на този пътен участък, както и височината и закрепителните елементи на самите мантинели.

Източник: БНТ

Related posts

Александър Николов: Ще има осезаемо намаляване на цената на газа

admin

Майка е убила бебето си в плевенското с. Лазарово

Дани Тренчева

Почитаме Свети пророк Авакум и Преподобните Йоан и Андрей

Дани Тренчева

Черна статистика

admin

Надежда Йорданова (ДБ): Призовамам гражданите да излязат на 2-ри октомври и да изберат номер 25, за да довършим започнатото

admin

Транспортният министър поиска допълнително наблюдение на жп инфраструктурата

Дани Тренчева

Leave a Comment