20.07.2024
112 България

Откриха 79 пакета с хероин, скрит в кашони в камион на „Дунав мост“ 2

Митнически служители осуетиха контрабанда на голямо количество хероин през ГКПП Дунав мост Видин – Калафат, съобщават от Агенция „Митници“.

Във вторник на трасе „Изходящи автомобили и автобуси“ на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат пристигнал товарен автомобил с българска регистрация. Водачът на МПС заявил, че превозва групажна стока с крайна дестинация Холандия.

Митническите служители са отклонили превозното средство за щателна проверка. В хода й са били установени 20 машини за дезинфекция, опаковани в 10 кашона. При отваряне на фабричните капаци на машинитe инспекторите са открили голямо количество пакети, съдържащи кафяво прахообразно вещество. При извършен полеви наркотест то реагирало на хероин. Установени са 79 пакета с наркотичното вещество с общо количество 40,7 кг. Възложено е извършване на експертни справки на откритото вещество и за стойността на наркотика.

Водачът на камиона е обвинен в опит за контрабанда на наркотично вещество през границата на страната. Съдът му е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Related posts

Нови промени в кабинета и ключови постове в държавата

admin

Криминално проявен преби до смърт жена си

admin

Новозаразените с коронавирус у нас са 3327

Дани Тренчева

Съдията по мерките на двамата задържани по случая „Nexo“ си е направил отвод

admin

Георги Гьоков: Има риск за пенсиите, ако не се приеме актуализацията на бюджета

Посещението на премиера Кирил Петков в Скопие се отлага

Дани Тренчева

Leave a Comment