05.10.2022
112 България

Откриха 79 пакета с хероин, скрит в кашони в камион на „Дунав мост“ 2

Митнически служители осуетиха контрабанда на голямо количество хероин през ГКПП Дунав мост Видин – Калафат, съобщават от Агенция „Митници“.

Във вторник на трасе „Изходящи автомобили и автобуси“ на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат пристигнал товарен автомобил с българска регистрация. Водачът на МПС заявил, че превозва групажна стока с крайна дестинация Холандия.

Митническите служители са отклонили превозното средство за щателна проверка. В хода й са били установени 20 машини за дезинфекция, опаковани в 10 кашона. При отваряне на фабричните капаци на машинитe инспекторите са открили голямо количество пакети, съдържащи кафяво прахообразно вещество. При извършен полеви наркотест то реагирало на хероин. Установени са 79 пакета с наркотичното вещество с общо количество 40,7 кг. Възложено е извършване на експертни справки на откритото вещество и за стойността на наркотика.

Водачът на камиона е обвинен в опит за контрабанда на наркотично вещество през границата на страната. Съдът му е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Related posts

Дневен хороскоп за 19 януари 2022

Дани Тренчева

Делта плюс вече е в България

Дани Тренчева

Проф. Огнян Кунчев: През март отново ще има пик на заболеваемостта от COVID

Дани Тренчева

МО предостави почивната си база за настаняване на бежанци от Украйна

Дани Тренчева

Инспектори на НАП започват проверки за ДДС злоупотреби

Дани Тренчева

Издирват жена, намушкала с нож 13-годишната си сестра

Дани Тренчева

Leave a Comment