22.02.2024
България Политика

Росен Плевнелиев и Соломон Паси на среща с ДПС

Започна срещата между контактната група на Росен Плевнелиев и Соломон Паси с представители на парламентарната група на ДПС. Разговорите се състоят в зала „Запад“ в Народното събрание. В срещата от ДПС се включиха Хамид Хамид и Йордан Цонев.

Росен Плевнелиев заяви преди началото на срещата, че ще проведат един коректен, честен, открит диалог. Той открои като ключова думата „мъдрост“ и посочи, че до него е посланик Бисерка Бенишева, която има много силна репутация в областта на интеграцията на България в ЕС и НАТО.  Темата е ясна, търсим пресечни точки, търсим решения в рамките на контактната група, посочи той.

За нас е чест и отговорност да откликнем на тази покана за диалог, заяви от своя страна Йордан Цонев. Той допълни, че самият факт, че първата политическа сила е избрала Росен Плевнелиев и Соломон Паси за тези разговори, е достатъчно ясен знак.

„В тези сложни времена отговорността ни първо пред народа и българските граждани за това да се излезе от политическата криза е изключително важна и голяма“, каза Цонев. По думите му правителството, което трябва да се формира в условия на ожесточена война и агресия на Русия срещу Украйна, трябва да се фокусира върху нашата принадлежност, нашата лоялност и активност в организациите, в които членуваме-  ЕС и НАТО,  това трябва да бъде изведено пред скоби.

Очаква се след края на срещата резултатите от разговорите да бъдат обобщени на пресконференция в сградата на парламента от 15:00 ч.

В събота контактната група проведе срещи с парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и „Български възход“. Официално отказали участие в тези разговори са парламентарните групи на „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“ и „БСП за България“.

След разговорите в събота Росен Плевнелиев коментира, че е позитивен реалист. Най-трудното тепърва предстои, но виждаме много пресечни точки, посочи той пред журналисти в парламента.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Лаура Кьовеши: Получихме рекорден брой сигнали от България

Финансист: Русия има интерес да продължи да доставя газ, иначе ще има икономически последствия

Дани Тренчева

Правителството отпуска над 180 млн. лева за модернизация на армията

Дани Тренчева

МВФ решава съдбата на Кристалина Георгиева утре

Дани Тренчева

Мъж загина, след като колата му се запали при катастрофа

admin

Кантарджиев: Мерките трябва да се затегнат

Дани Тренчева

Leave a Comment