20.06.2024
Covid-19 Свят

Откраднаха ключове за генериране на европейски зелен паспорт

Неизвестни лица са откраднали от компетентните органи в европейска държава електронните ключове, използвани за генериране на европейски зелен паспорт, съобщи италианската агенция ANSA.

Твърди се, че някои от ключовете са били публикувани и разпространени в интернет програми за създаване на фалшиви сертификати. Според квалифицирани италиански източници, вече е взето решение да се анулират всички пропуски, генерирани с тези ключове.

Планирани са и поредица от срещи на европейско равнище между всички технически заинтересовани страни за задълбочен анализ на ситуацията. Все още не е известен броят на откраднатите кодове, нито дали проблемът засяга и Италия, въпреки че разследването тече.

Кражбата на ключовете не е извършена в Италия. Първоначалните разследвания показаха, че не е имало компютърни атаки срещу Sogei – компанията за информационни технологии на Министерството на икономиката, която предоставя кодовете за генериране на зелени сертификати в Италия.

Следователно атаката може да е била извършена срещу подобна институция в друга европейска държава. Към момента, обаче, е потвърдено, че откраднатите ключове са анулирани и в резултат на това всички зелени пропуски, генерирани с тези кодове, са невалидни.

Related posts

Намeриха мъжки труп близо до мястото на катастрофата на влака в Пирот

admin

Доц. Кунчев: Намираме се в пълния разгар на четвъртата вълна

Дани Тренчева

Полиция обгради офиса на фирмата в Скопие, чийто автобус изгоря

Дани Тренчева

Алексей Навални бе признат за виновен в измама и неуважение към съда

МЗ, МВР и ДАНС в общ фронт срещу фалшивите сертификати за COVID-19

Дани Тренчева

975 на 100 000 души е заболеваемостта от COVID-19 в Благоевградска област

Дани Тренчева

Leave a Comment