29.03.2024
Covid-19 България

Онлайн обучение на ротационен принцип за учениците в Перник

Онлайн обучение на ротационен принцип се въвежда в училищата в община Перник, съобщи заместник-кметът Стефан Кръстев.

Електронно ще се обучават учениците от 6-ти до 12-ти клас. От началото на следващата седмица дистанционно ще учат учениците от шести, осми, десети и дванадесети клас. Следващите седем дни от 18 октомври пък на онлайн обучение ще преминат момичетата и момчетата от седми, девети и единадесети клас.

Мярката се налага по предложение на общинския кризисен щаб заради високата заболяемост от коронавирус в общината, която я постави в тъмночервената зона.

Ваксинирани са над 60 процента от директорите, 34 на сто от учителите и 20 на сто от непедагогическия персонал в училищата в областта, съобщи директорът на РУО на МОН Ваня Коконова. По думите й в детските градини този процент е по-малък.

23 паралелки в региона са под карантина, съобщи директорът на РЗИ д-р Стела Димитрова. Нови мерки за ограничаване на пандемията на територията на областта ще бъдат обсъдени и приети на онлайн заседание на областния кризисен щаб утре.

„Налице е притеснителна тенденция. Броят на заразените периодично се увеличава. В последните три дни на изминалата седмица те са около 180“, каза областният управител д-р Симеон Василев. По думите му през последните два дни в МБАЛ „Рахила Ангелова“ са починали 9 пациенти. Според него към момента ваксинирани поне с една доза са около 41 хиляди жители на областта.

Свободни легла за лекуване на коронавирус в болниците все още има. В МБАЛ „Рахила Ангелова“ от разрешените 180 места, заети са около 80. Директорите на лечебните заведения смятат, че при увеличаване броя на заболелите, настаняването на пациенти може да бъде проблемно.

Източник: БТА

Related posts

ЕК: Ваксинационната кампания в ЕС е успех, осигурени са допълнителни дози

Дани Тренчева

Ангелов: Глупост е да има зелен сертификат след първа доза

Дани Тренчева

Убийство и самоубийство разтърсиха Врачанско

admin

Верижната катастрофа в София: Шофьорът получил епилептичен припадък

admin

Витанов: Проблеми с Омикрон у нас очаквам евентуално догодина

Дани Тренчева

Еврокомисар: Възможно е да има български вариант на коронавируса, защото много българи не са ваксинирани

Дани Тренчева

Leave a Comment