23.01.2022
Covid-19 Благоевград Пулсът на Югозапада Сандански

Онлайн обучението продължава в Благоевград и Сандански

Високата заболеваемост в общините Благоевград и Сандански не позволява връщане на учениците в клас, като те продължават да се обучават от вкъщи. В община Сатовча на 100% е възвърнато присъственото обучение, в останалите населени места учениците се върщат в клас на ротационен принцип.

Вкъщи остават и учениците от Професионалната гимназия по туризъм в Благоевград.

„Трудно се провеждат занятията дистанционно, особено за професионалните гимназии. Успяхме да създадем безопасна среда за провеждането на практиките ни, но заради пандемията не можем да ги реализираме”, споделя директорът на  ПГТ „Гоце Делчев” Димитрина Иванова. По думите й е разпространена анкета сред учениците за нагласите им за тестване и връщане в клас.

„Ще помислим по въпроса за осигуряването на тестовете, първо искахме да видим нагласите. Много малък процент ученици от горен курс са ваксинирани, под десет души са”, коментира още Иванова.

Директорът добави, че има логика в предложението учебната година да започва по-рано, като така ще се навакса загубеното време.

Източник: NOVA

Related posts

С ритуал по полагане на цветя през бюст-паметника на поета в Градската градина, Благоевград отбеляза годишнината от смъртта на Яворов

Дани Тренчева

Протести в Букурещ срещу зеления сертификат

Дани Тренчева

Задържаха трима души, обявени за издирване на АМ „Струма“

Дани Тренчева

Училища и детски градини получават 15,4 млн. лв. за борба с епидемията

Дани Тренчева

Нови контейнери за битови и строителни отпадъци се поставят в община Петрич

Дани Тренчева

Радев: Правителството управлява успешно COVID кризата

Дани Тренчева

Leave a Comment