28.11.2023
България Политика

Обявиха кандидата за нов военен министър

Тодор Тагарев е кандидатът за нов министър на отбраната, предложен от „Продължаваме промяната“. Това обяви премиерът Кирил Петков след извънредното заседание на Министерския съвет в понеделник. 

Тагарев е бивш служебни министър на отбраната в кабинети на Росен Плевнелиев. През 2016 г. оглавява Института по отбраната, но само 12 месеца по-късно е освободен от тогавашния служебен военен министър Стефан Янев.

Припомняме, че по-рано днес премиерът Кирил Петков обяви, че ще поиска оставката на министъра на отбраната Стефан Янев. Предложението трябваше да бъде обсъдено днес на извънредно заседание на Министерския съвет, а преди него Петков заяви, че ще настоява оставката да се гласува от Народното събрание още във вторник. Часове по-късно кабинетът официално поиска свикването на парламента утре с цел да гласува кандидатурата за новия член на правителството, предаде NOVA.

Министър-председателят обясни и причините за това да поиска оставката на Янев: „Никой министър в това правителство няма право на собствена външна политика, особено във Facebook. Второ – никой министър не може да казва на правителството, че неговото оставане е функция на стабилността на кабинета. Това правителство няма да гони стабилност, а правилни действия и принципни позиции. Трето – мой военен министър не може да използва думичката „операция”, вместо „война”, категорично заяви премиерът.

Очаквайте подробности!

Related posts

Дневен хороскоп за 11 януари 2022

Дани Тренчева

Политолог: Оптимист съм, че правителството ще оцелее

Спор за цената на тока и зеления сертификат в пленарната зала

Дани Тренчева

КТ „Подкрепа“ с прогноза за нов скок в цените

admin

ЕС ще наложи вдигане на минималната заплата в България на 760 лева

Дани Тренчева

Установиха съмоличността на загиналия шофьор, предизвикал верижна катастрофа в София

admin

Leave a Comment