09.02.2023
България Политика

Обявиха кандидата за нов военен министър

Тодор Тагарев е кандидатът за нов министър на отбраната, предложен от „Продължаваме промяната“. Това обяви премиерът Кирил Петков след извънредното заседание на Министерския съвет в понеделник. 

Тагарев е бивш служебни министър на отбраната в кабинети на Росен Плевнелиев. През 2016 г. оглавява Института по отбраната, но само 12 месеца по-късно е освободен от тогавашния служебен военен министър Стефан Янев.

Припомняме, че по-рано днес премиерът Кирил Петков обяви, че ще поиска оставката на министъра на отбраната Стефан Янев. Предложението трябваше да бъде обсъдено днес на извънредно заседание на Министерския съвет, а преди него Петков заяви, че ще настоява оставката да се гласува от Народното събрание още във вторник. Часове по-късно кабинетът официално поиска свикването на парламента утре с цел да гласува кандидатурата за новия член на правителството, предаде NOVA.

Министър-председателят обясни и причините за това да поиска оставката на Янев: „Никой министър в това правителство няма право на собствена външна политика, особено във Facebook. Второ – никой министър не може да казва на правителството, че неговото оставане е функция на стабилността на кабинета. Това правителство няма да гони стабилност, а правилни действия и принципни позиции. Трето – мой военен министър не може да използва думичката „операция”, вместо „война”, категорично заяви премиерът.

Очаквайте подробности!

Related posts

Почитаме светеца, наричан защитник на апостолското учение

Прогноза за времето 30 декември 2021

Дани Тренчева

Петков: Имаме информация за готвени провокации на протеста срещу зелените сертификати

Дани Тренчева

Фармацевт: До 20% увеличение в цените на лекарствата

Дани Тренчева

Остава студено, температурите до 12 градуса

admin

Голям ръст на карантинираните учители и ученици от началото на учебната година

Дани Тренчева

Leave a Comment