24.07.2024
България Политика

Обявиха кандидата за нов военен министър

Тодор Тагарев е кандидатът за нов министър на отбраната, предложен от „Продължаваме промяната“. Това обяви премиерът Кирил Петков след извънредното заседание на Министерския съвет в понеделник. 

Тагарев е бивш служебни министър на отбраната в кабинети на Росен Плевнелиев. През 2016 г. оглавява Института по отбраната, но само 12 месеца по-късно е освободен от тогавашния служебен военен министър Стефан Янев.

Припомняме, че по-рано днес премиерът Кирил Петков обяви, че ще поиска оставката на министъра на отбраната Стефан Янев. Предложението трябваше да бъде обсъдено днес на извънредно заседание на Министерския съвет, а преди него Петков заяви, че ще настоява оставката да се гласува от Народното събрание още във вторник. Часове по-късно кабинетът официално поиска свикването на парламента утре с цел да гласува кандидатурата за новия член на правителството, предаде NOVA.

Министър-председателят обясни и причините за това да поиска оставката на Янев: „Никой министър в това правителство няма право на собствена външна политика, особено във Facebook. Второ – никой министър не може да казва на правителството, че неговото оставане е функция на стабилността на кабинета. Това правителство няма да гони стабилност, а правилни действия и принципни позиции. Трето – мой военен министър не може да използва думичката „операция”, вместо „война”, категорично заяви премиерът.

Очаквайте подробности!

Related posts

Преизбраха Боби Михайлов за шеф на БФС

Дани Тренчева

В РВД вземат по 245 000 лв. обезщетение при пенсиониране

Почитаме паметта на Свети преподобни Макарий Египетски

Дани Тренчева

Радев в отговор на Панов: Аз съм човек на дълга

Дани Тренчева

9 152 са новодиагностицираните с COVID-19 лица у нас за последните 24 часа

Дани Тренчева

Служители на ГДНП задържаха мъж, издирван от австрийските власти

Дани Тренчева

Leave a Comment