21.07.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Община Симитли с два електромобила по програма на Националния доверителен екофонд

От няколко дни община Симитли може да се похвали с два чисто нови електромобила, които вече са регистрирани и паркирани на общинският паркинг. Возилата са с марка PEUGEOT e-PARTNER, с мощност 136 конски сили и товаримост до 1000 кг.

След решение за кандидатстване по схемата, взето от Общински съвет – Симитли, подаденото проектно предложение от Община Симитли пред НДЕФ, бе одобрено от Управителния съвет на Фонда на заседание на 28 октомври 2021 година.

Проектът на Община Симитли е одобрен за финансиране по Схемата за насърчаване използването на електрически превозни средства по Инвестиционната програма за климата на Националния Доверителен Екофонд.

 

Днес лично кметът на община Симитли Апостол Апостолов, тества новите електромобили, които ще са в полза за дейността на Общинско звено „Заведения за социални услуги“ и по – точно за работата и дейността на „Домашен социален патронаж“.

Чрез закупуването на електромобилите, Община Симитли спомага за оптимизиране работата на Домашния социален патронаж, ще се подобри мобилността на представяните услуги в домашна среда. Новите возила ще помогнат и за намаляване на общите емисии на парникови газове и замърсяването на въздуха в града, както и за намаляване на разходи.

Related posts

Благоевград грейва празнично на 6 декември

Дани Тренчева

Николай Шушков е назначен за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството

admin

За втори път: Мъж разбива стъклата на магазин в Благоевград, за да си вземе алкохол

admin

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира листата си с народни представители за област Благоевград за предстоящите парламентарни избори

Дани Тренчева

В Белица повишават заплатите на ваксинираните общински служители

Дани Тренчева

Новият мост, свързващ град Симитли и кв. „Ораново“, е готов на над 90 %

Дани Тренчева

Leave a Comment