27.07.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Община Благоевград с поредна кампания за събиране и извозване на опасни и битови отпадъци

Община Благоевград организира поредна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата.

Тя ще бъде в рамките на два дни – 12 и 13 октомври  /вторник и сряда/.  За целта се организират мобилни пунктове за приемане  на опасни отпадъци. Безплатно ще се приемат живачни термометри и уреди, съдържащи живак, лекарства с изтекъл срок на годност, бои и лакове, разредители, строителна химия, домакински препарати, фотографски и други химикали, мастила и тонери, препарати за растителна защита и борба с вредители, замърсени опаковки.

На 12 октомври мобилният пункт за приемане на опасните отпадъци от бита  ще бъде разположен  на ул. „Св. Иван Рилски“ и пл. „Македония“ (до Камерна опера) от 10.00 до 12.30 часа. В същия ден от 13.00 до 16.00  часа пунктът ще бъде позициониран в ж.к. „Еленово“, ул. „Георги Андрейчин“ (паркинга пред „БГ маркет“).

На 13 октомври от 10.00  до 12.30 часа мобилният пункт ще се намира на ул. „Димитър Солунски“ № 26 (паркинга пред магазин „Лидл“), а от 13.30 до 16.00 часа– ж.к. „Струмско“, ул. „Освобождение“ (паркинга пред „Стоми“).

Целта е чрез реализиране на  кампанията  жителите на община Благоевград да бъдат улеснени, а околната среда да бъде защитена от вредното влияние на горепосочените отпадъци.

Related posts

Заловиха 17- годишен дрогиран зад волана

109 години от Освобождението на Разлог

Дани Тренчева

Работилничка за мартенички и в ДГ „Радост“ – Симитли

Д-р Вл. Таковски ще защитава интересите на община Благоевград при актуализиране на общинската здравна карта

Община Благоевград изплати еднократните помощи за новородени

Дани Тренчева

„Стърготини живот“ от литературното ренде на нашия съгражданин Валери Георгиев

Дани Тренчева

Leave a Comment