29.03.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Община Благоевград с поредна кампания за събиране и извозване на опасни и битови отпадъци

Община Благоевград организира поредна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата.

Тя ще бъде в рамките на два дни – 12 и 13 октомври  /вторник и сряда/.  За целта се организират мобилни пунктове за приемане  на опасни отпадъци. Безплатно ще се приемат живачни термометри и уреди, съдържащи живак, лекарства с изтекъл срок на годност, бои и лакове, разредители, строителна химия, домакински препарати, фотографски и други химикали, мастила и тонери, препарати за растителна защита и борба с вредители, замърсени опаковки.

На 12 октомври мобилният пункт за приемане на опасните отпадъци от бита  ще бъде разположен  на ул. „Св. Иван Рилски“ и пл. „Македония“ (до Камерна опера) от 10.00 до 12.30 часа. В същия ден от 13.00 до 16.00  часа пунктът ще бъде позициониран в ж.к. „Еленово“, ул. „Георги Андрейчин“ (паркинга пред „БГ маркет“).

На 13 октомври от 10.00  до 12.30 часа мобилният пункт ще се намира на ул. „Димитър Солунски“ № 26 (паркинга пред магазин „Лидл“), а от 13.30 до 16.00 часа– ж.к. „Струмско“, ул. „Освобождение“ (паркинга пред „Стоми“).

Целта е чрез реализиране на  кампанията  жителите на община Благоевград да бъдат улеснени, а околната среда да бъде защитена от вредното влияние на горепосочените отпадъци.

Related posts

Автомобил падна в пропаст край Симитли, 40 годишен загина

admin

Обраха хранителен магазин в Благоевград

Дани Тренчева

Маруся Филатова: В плана ни за интегрирано развитие ще бъде дефинира нова визия, стратегическите цели и приоритетите за развитието на община Симитли в периода 2021 – 2027 г.

Дани Тренчева

Арестуваха мъж, изпочупил 21 автомобила в Благоевград

Дани Тренчева

МАЩАБЕН ПРОЕКТ! Държавна борса на 150 дка край Симитли дава „рамо” на производители и търговци в Югозападна България

admin

Внимание, студено време! Жълт код в Благоевград и други 15 области на страната

admin

Leave a Comment