02.12.2023
Белица Пулсът на Югозапада

Общината в Белица ще съдейства за укрепване на къщата, в която се заби камион

Днес ще се направи обстоен оглед на къщата в Белица, която вчера беше частично разрушена, след като ремарке на тежкотоварен камион се заби в нея. При инцидента няма пострадали хора, но материалните щети са огромни. Засега не е ясна причината за катастрофата, като водещите версии са превишена скорост или техническа неизправност. Камионът се е прибирал от гората, когато, навлизайки в Белица, се е забил в къщата. Вътре по това време не е имало никой.

От фирмата, която е собственик на превозното средство, са обещали да поемат всички разходи по спешния ремонт.

„Направили сме организация още днес да има временно укрепване на къщата с цел да се предотвратят бъдещи неприятни инциденти. Успоредно с това ще се направи и обследване на конструкцията и ще се предприемат действия. Напълно съдействаме на потърпевшата, която живее в къщата”, заяви Мария Марценкова от Община Блица.

„Това е една от най-главите пътни артерии на града и е доста натоварена. Компетентните органи ще преценят как се е случил инцидентът”, добави тя.

В къщата живее пенсионерка, която в момента е отседнала при свои близки. „Шофьорът на камиона беше изплашен. Дойде да се извини. Каза, че ще поемат щетите”, каза тя.

Източник: NOVA

Снимка: БТА

Related posts

Кметски маневри за едни 18 милиона на всяка цена

admin

Жена от Сандански даде 14 хиляди лева на ало измамници

admin

Административен съд – Благоевград се произнася в срок по делото за предсрочно прекратените пълномощия на кмета на община Разлог

admin

Кметът Апостол Апостолов по повод Деня на българската община: Само в диалог с гражданите можем да градим по – добро бъдеще за нашата община

Дани Тренчева

Община Сандански инициира среща с представители на общините Петрич, Кресна и Струмяни

Дани Тренчева

1 500 лв. бяха събрани по време на благотворителния коледен базар „Ароматът на Коледа“ в село Крупник

Дани Тренчева

Leave a Comment