20.08.2022
България

Обмислят въвеждане на зелен сертификат за държавната администрация

Правителството е взело решение да се премине към държавна администрация без COVID-19. За целта се обмисля въвеждане на зелен сертификат. Това обяви шефът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова на брифинг в Министерския съвет.

„Обсъдени са въвеждането на зелен сертификат и това как да се даде алтернативна възможност на хората без такъв документ да си правят тестове, за да не се пречи на хората да упражняват правото си на труд. Това е стратегия, която ще бъде приложена не по-рано от март 2022 г.”, подчерта Бориславова.

Премиерът Кирил Петков ще подпише заповед в рамките на деня за отсрочено въвеждане на изискване за зелен сертификат за всички, които влизат в сградата на Министерския съвет. Тя ще влезе в действие след не по-малко от 40 дни. Ще бъде осигурен ваксинационен пункт за служителите, които искат да се ваксинират доброволно.

Изискването за зелен сертификат ще се прилага главно към държавната администрация. Журналисти и граждани ще бъдат обслужвани при спазване на всички противоепидемични мерки.

На заседанието на МС в четвъртък е бил изслушан и доклад на Министерството на здравеопазването за оценката на COVID кризата и какви да са стъпките към преминаване към една информационна кампания за повишаване на ваксинацията. „Така гражданите, които страдат от специфични заболявания, ще могат да получат конкретни и научни данни за това как ще им повлияе ваксината”, посочи Бориславова.

Източник: NOVA

Снимка: iStock

Related posts

Румен Радев: Служебното правителство поема отговорност за управленито на България в труден момент за страната ни

admin

„Пътна полиция“ с нова акция, за какво ще следят

Нинова: Няма данни България да е изнасяла оръжия за Украйна

Дани Тренчева

ВОТЪТ ПО ОБЛАСТИ: Кой къде води след изборите 2 в 1

Дани Тренчева

Няма опасност за живота на децата, пострадали в катастрофата с автобус на АМ „Тракия“

admin

Даниел Лорер: В България от няколко месеца насам се случват изключително вълнуващи неща

Leave a Comment