30.06.2022
Covid-19 Свят

Облекчават част от ограниченията за заведенията в Гърция

Гръцките здравни власти леко облекчиха част от ограниченията за заведенията. Всички останали мерки остават в сила. Коронавирусът поставя в критична ситуация манастирите в Атон с над 50 починали, но повечето монаси не желаят имунизация.

Под натиск на собствениците на заведения правителството премахва от понеделник забраната за музика в заведенията и ограниченията на работното време.

Министърът на здравеопазването Танос Плеврис заяви пред медиите, че това е възможно поради намаляване на случаите на новозаразени през последните седмици.

Всички останали ограничения остават: носене на маски навън, влизане в магазините с двойни маски една върху друга и сертификат за ваксиниране.

В транспорта се пътува само с маска.

Удължиха до 7 февруари възможността за поставяне на бустерна доза като след тази дата се анулират около 900 000 сертификата, а хората над 60 години ще плащат по 100 евро на месец глоба.

Остава проблемът пред здравните власти за 300 000 гърци над 60 години, които не желаят трета доза ваксина. Това е най-рисковата група за тежко преболедуване на вируса според лекарите в болниците

Заразените с коронавирус, които са на домашно лечение, ще получават лекарствата си в къщи, заявиха от здравното министeрство.

Източник: БНР

Related posts

Служебното правителството решава удължаване на извънредната епидемична обстановка

Дани Тренчева

Акция в Кюстендил срещу издаването на фалшиви COVID сертификати

Дани Тренчева

НАТО: Русия заплашва евроатлантическата сигурност

Дани Тренчева

МВР на Украйна: Десетки убити при масиран обстрел в Харков

Дани Тренчева

Временен ваксинационен пункт в ЮЗУ

Дани Тренчева

Русия заплашва да скъса дипломатическите отношения със САЩ

Leave a Comment