21.07.2024
Covid-19 Свят

Облекчават част от ограниченията за заведенията в Гърция

Гръцките здравни власти леко облекчиха част от ограниченията за заведенията. Всички останали мерки остават в сила. Коронавирусът поставя в критична ситуация манастирите в Атон с над 50 починали, но повечето монаси не желаят имунизация.

Под натиск на собствениците на заведения правителството премахва от понеделник забраната за музика в заведенията и ограниченията на работното време.

Министърът на здравеопазването Танос Плеврис заяви пред медиите, че това е възможно поради намаляване на случаите на новозаразени през последните седмици.

Всички останали ограничения остават: носене на маски навън, влизане в магазините с двойни маски една върху друга и сертификат за ваксиниране.

В транспорта се пътува само с маска.

Удължиха до 7 февруари възможността за поставяне на бустерна доза като след тази дата се анулират около 900 000 сертификата, а хората над 60 години ще плащат по 100 евро на месец глоба.

Остава проблемът пред здравните власти за 300 000 гърци над 60 години, които не желаят трета доза ваксина. Това е най-рисковата група за тежко преболедуване на вируса според лекарите в болниците

Заразените с коронавирус, които са на домашно лечение, ще получават лекарствата си в къщи, заявиха от здравното министeрство.

Източник: БНР

Related posts

Нови изисквания за влизащите във Великобритания

Дани Тренчева

ЕК разреши издаването на сертификати след антигенен тест

Дани Тренчева

Депутати в турския парламент се сбиха

Дани Тренчева

46 нови случая на КОВИД-19 в страната през последното денонощие

admin

Фон дер Лайен: Над 78% ваксинирани срещу COVID-19 в ЕС

Дани Тренчева

Маските стават задължителни и на открито в Гърция за празниците

Дани Тренчева

Leave a Comment