19.04.2024
Covid-19 Свят

Облекчават част от ограниченията за заведенията в Гърция

Гръцките здравни власти леко облекчиха част от ограниченията за заведенията. Всички останали мерки остават в сила. Коронавирусът поставя в критична ситуация манастирите в Атон с над 50 починали, но повечето монаси не желаят имунизация.

Под натиск на собствениците на заведения правителството премахва от понеделник забраната за музика в заведенията и ограниченията на работното време.

Министърът на здравеопазването Танос Плеврис заяви пред медиите, че това е възможно поради намаляване на случаите на новозаразени през последните седмици.

Всички останали ограничения остават: носене на маски навън, влизане в магазините с двойни маски една върху друга и сертификат за ваксиниране.

В транспорта се пътува само с маска.

Удължиха до 7 февруари възможността за поставяне на бустерна доза като след тази дата се анулират около 900 000 сертификата, а хората над 60 години ще плащат по 100 евро на месец глоба.

Остава проблемът пред здравните власти за 300 000 гърци над 60 години, които не желаят трета доза ваксина. Това е най-рисковата група за тежко преболедуване на вируса според лекарите в болниците

Заразените с коронавирус, които са на домашно лечение, ще получават лекарствата си в къщи, заявиха от здравното министeрство.

Източник: БНР

Related posts

Кацаров: Неоснователни са твърденията, че няма по-строги мерки заради предизборната кампания

Дани Тренчева

СЗО одобри за употреба първата ваксина, произведена в Латинска Америка

Дани Тренчева

20 области в страната са в тъмночервена зона по заболеваемост от COVID-19

Дани Тренчева

2 759 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие

Дани Тренчева

МОН: Двойно увеличение на учениците с положителни тестове за седмица

Киев: Русия отказва да води преговори

Дани Тренчева

Leave a Comment