20.08.2022
112 Благоевград Пулсът на Югозапада

Областният управител на Благоевград Николай Шушков свика спешна работна среща заради поройните дъждове, община Симитли бе представлявана от зам.-кмета Юлиан Мишев

Вчера следобед областният управител на Благоевград Николай Шушков проведе работна среща с кметовете на общините Благоевград, Гърмен, Кресна и Симитли, заради обилните валежи от дъжд и нанесените щети, които станаха причина четирите общини да обявят бедствено положение.

Община Симитли бе представлявана от зам.-кмета Юлиан Мишев, тъй като кметът Апостол Апостолов имаше спешен ангажимент в София, а срещата бе свикана извънредно. Мишев запозна областния управител и представителите на различните институции с актуалната обстановка в общината, след валежите.

На брифинг пред медиите областния управител Шушков обобщи, че ситуацията в целия Благоевградски регион е тежка, но не е критична. Водите започват да се оттеглят. Бедстващи хора няма, няма откъснати населени места, няма и хора, които да се нуждаят от помощ.

„Зам.-кметът на община Симитли Юлиан Мишев подробно ни запозна със ситуацията там. Аз снощи също бях там. В община Симитли най-сериозен е проблемът с водоснабдяването в село Крупник. В село Черниче екипите на ВиК работят и дават уверение, че до утре сутрин аварията ще бъде отстранена. Пътят за Сушица е компрометиран с доста свлачища. Ангажирани са органите на Югозападно държавно предприятие, които утре ще изпратят по-тежка техника за отстраняването на свлачищата“, допълни Шушков.

Възстановяването от щетите в Благоевградска област ще бъде на два етапа – първо, аварийно, а след това ще се подготвят проекти до Междуведомствената комисия, уточни областният управител.

Related posts

Разяснителна кампания за машинното гласуване започна в област Благоевград

Дани Тренчева

Кметът Апостолов: Ще извадя „Септември“ (Симитли) от „Б“ група, ако тенденциозното и най – вече безобразно съдийство срещу нас, продължи

Земетресение край Велинград

Дани Тренчева

Фрапиращи нарушения в Онкологията в Благоевград

Дани Тренчева

Лек автомобил изгоря в Банско тази нощ

Дани Тренчева

50-годишна, изготвяла неистински медицински документи, е задържана в София

Дани Тренчева

Leave a Comment