18.04.2024
112 Благоевград Пулсът на Югозапада

Областният управител на Благоевград Николай Шушков свика спешна работна среща заради поройните дъждове, община Симитли бе представлявана от зам.-кмета Юлиан Мишев

Вчера следобед областният управител на Благоевград Николай Шушков проведе работна среща с кметовете на общините Благоевград, Гърмен, Кресна и Симитли, заради обилните валежи от дъжд и нанесените щети, които станаха причина четирите общини да обявят бедствено положение.

Община Симитли бе представлявана от зам.-кмета Юлиан Мишев, тъй като кметът Апостол Апостолов имаше спешен ангажимент в София, а срещата бе свикана извънредно. Мишев запозна областния управител и представителите на различните институции с актуалната обстановка в общината, след валежите.

На брифинг пред медиите областния управител Шушков обобщи, че ситуацията в целия Благоевградски регион е тежка, но не е критична. Водите започват да се оттеглят. Бедстващи хора няма, няма откъснати населени места, няма и хора, които да се нуждаят от помощ.

„Зам.-кметът на община Симитли Юлиан Мишев подробно ни запозна със ситуацията там. Аз снощи също бях там. В община Симитли най-сериозен е проблемът с водоснабдяването в село Крупник. В село Черниче екипите на ВиК работят и дават уверение, че до утре сутрин аварията ще бъде отстранена. Пътят за Сушица е компрометиран с доста свлачища. Ангажирани са органите на Югозападно държавно предприятие, които утре ще изпратят по-тежка техника за отстраняването на свлачищата“, допълни Шушков.

Възстановяването от щетите в Благоевградска област ще бъде на два етапа – първо, аварийно, а след това ще се подготвят проекти до Междуведомствената комисия, уточни областният управител.

Related posts

Адв. Иван Димитров отново повежда листата на „Демократична България “ в област Благоевград

admin

ОП „Общински приют за безстопанствени животни“- Благоевград със свободна работна позиция за ветеринарен лекар

Дани Тренчева

Двама са задържани за хулигански действия върху сградата руското посолство

admin

Американският университет и радио АУРА празнуват 30-годишен юбилей с фестивал в Благоевград

975 на 100 000 души е заболеваемостта от COVID-19 в Благоевградска област

Дани Тренчева

Започва изграждането на модерен тренировъчен център за екипите на пожарните служби в трансграничния регион Гърция-България

Дани Тренчева

Leave a Comment