09.02.2023
Култура и изкуство Пулсът на Югозапада Симитли

Обединената кукерска група на Община Симитли с награда за придържане към традициите от „Кукерски игри в Пиринско 2022“

За пореден път община Симитли доказа, че именно при тях е ДРЕВНАТА ЗЕМЯ НА КУКЕРИТЕ и че когато сме обединени, сме силни!

Внушителна група от над 200 участника, сред които красиви бабугери, атрактивни старци, млади хора, облечени в носии и други персонажи – кой от кой по-интересен, направи впечатляващо представяне в рамките на Благоевградския фестивал „Кукерски игри в Пиринско 2022“.

Групата показа пред публиката и журито обичая „Сватба“, като за представянето си бе наградена с купа и грамота за придържане към традициите! За най – малките кукерчата имаше специални медали „Млад кукер“. Наградите на община Симитли бяха връчени и приети от председателя на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров и Емил Заеков – Бомбата от село Полена.

Лошото време, дъждът и снегът, не изплашиха ревностните пазители на традицията от всички възрасти и населени места в община Симитли, които дойдоха в Благоевград, за да покажат, че са уникални, красиви и най – вече атрактивни и че Сурва е в сърцето на всички хора от общината, предавайки се от поколение на поколение – от дядо, на баща, на майка, а те на своите деца…

Related posts

Град Гоце Делчев – домакин на Земеделски форум „От фермата до твоята трапеза“

admin

 „Септември“ (Симитли) ще играе контрола срещу Беласица (Струмица)

Дани Тренчева

Лек автомобил се блъсна в стълб в Благоевград

Дани Тренчева

Деветокласниците от училището в село Долно Осеново влязоха в ролята на генни инженери

„Защо да гласувам?“-Благоевград търси отговор защо е важно да се участва в този ключов процес

admin

Честваме Преп. Мелания Римлянка

Дани Тренчева

Leave a Comment