26.04.2024
Култура и изкуство Пулсът на Югозапада Симитли

Обединената кукерска група на Община Симитли с награда за придържане към традициите от „Кукерски игри в Пиринско 2022“

За пореден път община Симитли доказа, че именно при тях е ДРЕВНАТА ЗЕМЯ НА КУКЕРИТЕ и че когато сме обединени, сме силни!

Внушителна група от над 200 участника, сред които красиви бабугери, атрактивни старци, млади хора, облечени в носии и други персонажи – кой от кой по-интересен, направи впечатляващо представяне в рамките на Благоевградския фестивал „Кукерски игри в Пиринско 2022“.

Групата показа пред публиката и журито обичая „Сватба“, като за представянето си бе наградена с купа и грамота за придържане към традициите! За най – малките кукерчата имаше специални медали „Млад кукер“. Наградите на община Симитли бяха връчени и приети от председателя на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров и Емил Заеков – Бомбата от село Полена.

Лошото време, дъждът и снегът, не изплашиха ревностните пазители на традицията от всички възрасти и населени места в община Симитли, които дойдоха в Благоевград, за да покажат, че са уникални, красиви и най – вече атрактивни и че Сурва е в сърцето на всички хора от общината, предавайки се от поколение на поколение – от дядо, на баща, на майка, а те на своите деца…

Related posts

На връх Стефановден община Симитли е домакин на екстремно състезание

admin

Откриха банкова сметка в помощ на семействата, засегнати от пожара в квартала „Струмско“

Дани Тренчева

Днес е един от най-светлите християнски празници. Бъдни вечер е

Дани Тренчева

След 3 неуспешни опита за шефски пост гоцеделчевецът Н. Биларев оглави „Напоителни системи” в Благоевград

admin

В СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли връчиха специални награди на изявени ученици, класирали се на челни места в национални конкурси

Дани Тренчева

Луксозното ауди изгоря в Благоевград

admin

Leave a Comment