01.07.2022
Култура и изкуство Пулсът на Югозапада Симитли

Обединената кукерска група на Община Симитли с награда за придържане към традициите от „Кукерски игри в Пиринско 2022“

За пореден път община Симитли доказа, че именно при тях е ДРЕВНАТА ЗЕМЯ НА КУКЕРИТЕ и че когато сме обединени, сме силни!

Внушителна група от над 200 участника, сред които красиви бабугери, атрактивни старци, млади хора, облечени в носии и други персонажи – кой от кой по-интересен, направи впечатляващо представяне в рамките на Благоевградския фестивал „Кукерски игри в Пиринско 2022“.

Групата показа пред публиката и журито обичая „Сватба“, като за представянето си бе наградена с купа и грамота за придържане към традициите! За най – малките кукерчата имаше специални медали „Млад кукер“. Наградите на община Симитли бяха връчени и приети от председателя на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров и Емил Заеков – Бомбата от село Полена.

Лошото време, дъждът и снегът, не изплашиха ревностните пазители на традицията от всички възрасти и населени места в община Симитли, които дойдоха в Благоевград, за да покажат, че са уникални, красиви и най – вече атрактивни и че Сурва е в сърцето на всички хора от общината, предавайки се от поколение на поколение – от дядо, на баща, на майка, а те на своите деца…

Related posts

Да дариш радост: Пламен, който доскоро връзваше протезата си с канап, вече се радва на нова такава

admin

„Левски“ (Крупник) излиза за победа срещу ФК „Спортист“ (Падеш)

Дани Тренчева

Полицията задържа двама мъже шофиращи след употреба на алкохол в Пиринско

admin

Преустановява се присъствено провеждане на учебните занятия в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Дани Тренчева

Допълнителни противоепидемични мерки в община Гоце Делчев

Дани Тренчева

Почитаме Свети Мина – покровител на семейството

Дани Тренчева

Leave a Comment