04.03.2024
Култура и изкуство Пулсът на Югозапада Симитли

Обединената кукерска група на Община Симитли с награда за придържане към традициите от „Кукерски игри в Пиринско 2022“

За пореден път община Симитли доказа, че именно при тях е ДРЕВНАТА ЗЕМЯ НА КУКЕРИТЕ и че когато сме обединени, сме силни!

Внушителна група от над 200 участника, сред които красиви бабугери, атрактивни старци, млади хора, облечени в носии и други персонажи – кой от кой по-интересен, направи впечатляващо представяне в рамките на Благоевградския фестивал „Кукерски игри в Пиринско 2022“.

Групата показа пред публиката и журито обичая „Сватба“, като за представянето си бе наградена с купа и грамота за придържане към традициите! За най – малките кукерчата имаше специални медали „Млад кукер“. Наградите на община Симитли бяха връчени и приети от председателя на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров и Емил Заеков – Бомбата от село Полена.

Лошото време, дъждът и снегът, не изплашиха ревностните пазители на традицията от всички възрасти и населени места в община Симитли, които дойдоха в Благоевград, за да покажат, че са уникални, красиви и най – вече атрактивни и че Сурва е в сърцето на всички хора от общината, предавайки се от поколение на поколение – от дядо, на баща, на майка, а те на своите деца…

Related posts

Кола се обърна по таван на АМ „Струма“ край Кочериново

Дани Тренчева

Доставчикът на закуски в училищата, благоевградчанинът Ст. Шалявски, отърва санкция на ДФЗ за кашкавал…

admin

Православната църква почита Св. мчци Кодрат и Галина

Дани Тренчева

В Рила и Витоша има сериозен риск от лавини

Дани Тренчева

НАП блокира сметките на ОФК „Пирин” за дълг от 200 хил. лв.

admin

Днес имен ден празнуват…

admin

Leave a Comment