27.07.2024
Свят

Някои страни вече посрещнаха 2022 г.

Посрещането на Новата година вече започна от малкия архипелаг Кирибати и островите Самоа в Тихия океан. Последваха ги Нова Зеландия и Австралия, а следващи са Азия, Европа, Южна Америка, Източният бряг на САЩ, Калифорния, Хавай. Последни в 2022 г. ще влязат необитаемите островчета Бейкър Айланд и Хауланд Айланд в Тихия океан, предаде ДПА. Днес и утре посрещането на 2022 година ще отнеме 26 часа – между 10 ч. по Гринуич днес и 12 ч. по Гринуич.

Традиционното пищно огнено шоу в Сидни започна три часа преди Австралия да посрещне новата 2022 г. Стотици хора наблюдаваха на живо зарята на пристанището в най-многолюдния град в страната.

Милиарди хора се готвят за втората поредна Нова година, която отново е белязана от антиковидни ограничения. Много масови тържества и новогодишни фойерверки бяха отменени в цял свят, например в Лондон и Париж. Другаде тържествата ще са в значително ограничен мащаб, включително в Мадрид и Рио де Жанейро.

В Берлин няма да има заря пред Брандербургската врата, нито масови празненства, в които да се включат стотици хиляди хора. Обществената телевизия Цет Де ЕФ обаче ще предложи на зрителите си шоу с участието на певици като Бони Тайлър и Мариане Роземберг.

В Ню Йорк традиционното новогодишно тържество на „Таймс Скуер“ тази година пак ще е със зрители, но те ще трябва да докажат, че са ваксинирани срещу COVID-19.

Източник: БТА

Related posts

Гърция регистрира 2 случая на нов подвариант на Омикрон

Дани Тренчева

ЕК дава рекордните 70 000 карти за пътуване на млади европейци

Дани Тренчева

Великобритания премахва част от антиCOVID мерките

Дани Тренчева

Австрия въвежда национална лотария за ваксинирани

Дани Тренчева

Лавров: Ако стигнем до Трета световна война, тя ще е ядрена и разрушителна

Дани Тренчева

България изпрати Плана за възстановяване и устойчивост

Дани Тренчева

Leave a Comment