08.06.2023
Свят

Някои страни вече посрещнаха 2022 г.

Посрещането на Новата година вече започна от малкия архипелаг Кирибати и островите Самоа в Тихия океан. Последваха ги Нова Зеландия и Австралия, а следващи са Азия, Европа, Южна Америка, Източният бряг на САЩ, Калифорния, Хавай. Последни в 2022 г. ще влязат необитаемите островчета Бейкър Айланд и Хауланд Айланд в Тихия океан, предаде ДПА. Днес и утре посрещането на 2022 година ще отнеме 26 часа – между 10 ч. по Гринуич днес и 12 ч. по Гринуич.

Традиционното пищно огнено шоу в Сидни започна три часа преди Австралия да посрещне новата 2022 г. Стотици хора наблюдаваха на живо зарята на пристанището в най-многолюдния град в страната.

Милиарди хора се готвят за втората поредна Нова година, която отново е белязана от антиковидни ограничения. Много масови тържества и новогодишни фойерверки бяха отменени в цял свят, например в Лондон и Париж. Другаде тържествата ще са в значително ограничен мащаб, включително в Мадрид и Рио де Жанейро.

В Берлин няма да има заря пред Брандербургската врата, нито масови празненства, в които да се включат стотици хиляди хора. Обществената телевизия Цет Де ЕФ обаче ще предложи на зрителите си шоу с участието на певици като Бони Тайлър и Мариане Роземберг.

В Ню Йорк традиционното новогодишно тържество на „Таймс Скуер“ тази година пак ще е със зрители, но те ще трябва да докажат, че са ваксинирани срещу COVID-19.

Източник: БТА

Related posts

Двама от пострадалите на АМ „Струма“ вече са в Скопие

Дани Тренчева

Путин: Нямаме лоши намерения към съседите, изпълняваме си задълженията

Дани Тренчева

Парламентът на Франция одобри въвеждане на ваксинационен пропуск

Дани Тренчева

Жертвите на земетресението в Турция и Сирия надхвърлиха 15 000

admin

Бомба в Косово, разследват предполагаема терористична атака

Дани Тренчева

Инфлацията в еврозоната достигна до рекордните 5%

Дани Тренчева

Leave a Comment