13.04.2024
Свят

Някои страни вече посрещнаха 2022 г.

Посрещането на Новата година вече започна от малкия архипелаг Кирибати и островите Самоа в Тихия океан. Последваха ги Нова Зеландия и Австралия, а следващи са Азия, Европа, Южна Америка, Източният бряг на САЩ, Калифорния, Хавай. Последни в 2022 г. ще влязат необитаемите островчета Бейкър Айланд и Хауланд Айланд в Тихия океан, предаде ДПА. Днес и утре посрещането на 2022 година ще отнеме 26 часа – между 10 ч. по Гринуич днес и 12 ч. по Гринуич.

Традиционното пищно огнено шоу в Сидни започна три часа преди Австралия да посрещне новата 2022 г. Стотици хора наблюдаваха на живо зарята на пристанището в най-многолюдния град в страната.

Милиарди хора се готвят за втората поредна Нова година, която отново е белязана от антиковидни ограничения. Много масови тържества и новогодишни фойерверки бяха отменени в цял свят, например в Лондон и Париж. Другаде тържествата ще са в значително ограничен мащаб, включително в Мадрид и Рио де Жанейро.

В Берлин няма да има заря пред Брандербургската врата, нито масови празненства, в които да се включат стотици хиляди хора. Обществената телевизия Цет Де ЕФ обаче ще предложи на зрителите си шоу с участието на певици като Бони Тайлър и Мариане Роземберг.

В Ню Йорк традиционното новогодишно тържество на „Таймс Скуер“ тази година пак ще е със зрители, но те ще трябва да докажат, че са ваксинирани срещу COVID-19.

Източник: БТА

Related posts

ЕМА одобри ваксината на Pfizer/BioNTech за деца от 5 до 11 г.

Дани Тренчева

Гърция стартира ваксинация на деца между 5 и 11 години

Дани Тренчева

Отменени полети от и до Германия

admin

Гърция задържа пратка с над 80 кг кокаин, предназначен за България

Дани Тренчева

Протести в Германия след влезлите в сила нови противоепидемични ограничителни мерки

Дани Тренчева

Беларуски специалисти ще осигуряват електричество на АЕЦ „Чернобил“

Дани Тренчева

Leave a Comment