18.04.2024
България Икономика

Нулева ДДС ставка за някои стоки в битката с COVID-19

Депутатите определиха нулева ДДС ставка в някои стоки в битката с COVID-19. Това се случи, след като Народното събрание прие на второ четене промени в Закона за данък добавена стойност.

Законопроектът предвижда облагаема с нулева ставка да е доставката на стоки или услуги до друга държава членка, предназначени за въоръжените сили на държава, която е страна на Северноатлантическия договор, различна от държавата членка по местоназначение. Тези стоки или услуги трябва да са за ползване от въоръжени сили, от придружаващия ги цивилен персонал или за снабдяване на техните трапезарии и столови, когато силите участват в общите отбранителни дейности на Северноатлантическия договор.

Измененията в Закона за данъка върху добавената отразява въвеждането на европейски директиви, отстраняване на констатирани несъответствия с правото на Европейския съюз и привеждане на ДДС законодателството в съответствие с решения на Съда на Европейския съюз. В законопроекта са направени предложения за прецизиране на действащите от 1 юли 2021 г. режими за облагане на доставки на стоки и услуги, осъществени по електронен път към получатели, които са данъчно незадължени лица. 

Източник: БГНЕС

Related posts

Дневен хороскоп за 7 февруари 2022

Дани Тренчева

Валежите спират, започва затопляне

admin

2299 са новозаразените за денонощие у нас

Дани Тренчева

БСП уважава партньорите си, но иска да се върнат хартиените бюлетини

Тошко Йорданов проспал напускането на Кирил Симеонов

Прокуратурата назначи проверка по надзор за законността във връзка с няколко трагични случая в домове за възрастни хора във Варна

Дани Тренчева

Leave a Comment