29.06.2022
България Икономика

Нулева ДДС ставка за някои стоки в битката с COVID-19

Депутатите определиха нулева ДДС ставка в някои стоки в битката с COVID-19. Това се случи, след като Народното събрание прие на второ четене промени в Закона за данък добавена стойност.

Законопроектът предвижда облагаема с нулева ставка да е доставката на стоки или услуги до друга държава членка, предназначени за въоръжените сили на държава, която е страна на Северноатлантическия договор, различна от държавата членка по местоназначение. Тези стоки или услуги трябва да са за ползване от въоръжени сили, от придружаващия ги цивилен персонал или за снабдяване на техните трапезарии и столови, когато силите участват в общите отбранителни дейности на Северноатлантическия договор.

Измененията в Закона за данъка върху добавената отразява въвеждането на европейски директиви, отстраняване на констатирани несъответствия с правото на Европейския съюз и привеждане на ДДС законодателството в съответствие с решения на Съда на Европейския съюз. В законопроекта са направени предложения за прецизиране на действащите от 1 юли 2021 г. режими за облагане на доставки на стоки и услуги, осъществени по електронен път към получатели, които са данъчно незадължени лица. 

Източник: БГНЕС

Related posts

Само една партия не подаде в срок отчета си за изборите

Дани Тренчева

В какъв размер е платеният отпуск за две и повече деца

Дани Тренчева

Ако заплатите не се увеличат, ще обеднеем с още 10%

Дани Тренчева

Прогноза за времето 18 март 2022

Нинова: До седмица започва изплащането на помощта до 50 000 лв. за малки и средни предприятия

Дани Тренчева

Народното събрание обсъжда проект на обща декларация за Украйна

Дани Тренчева

Leave a Comment