23.03.2023
България Политика

Нови правила за работата на депутатите

Нови правила за работата на депутатите. От днес всеки народен представител ще влиза в сградата на парламента само срещу зелен сертификат. Тази седмица първата комисия е насрочена за вторник, а пленарните дебати започват в сряда. Очаква се тогава да бъде и най-напрегнато заради новите изисквания.

При служебния вход на парламента вече е разположен пункт, в който всички депутати без зелени сертификати ще трябва да се тестват. Изследванията народните представители и техните сътрудници ще заплащат сами. Тестовете на администрацията и журналистите ще се поемат от бюджета на Народното събрание.

Днес повечето от служителите в администрацията влязоха след тестване или със зелен сертификат. „Създадени са условия за проверка на сертификатите на входовете на Народното събрание. Има и мобилни устройства. Показването на резултата от изследване или зелен сертификат е въпрос на лична отговорност на всеки гражданин и на всеки народен представител, съответно. Предполагам, че всеки ще предостави тази необходима информация”, коментира говорителят на пресцентъра на парламента Теодора Димитрова.

През днешния ден и от Министерството на образованието обявиха, че във всичките им сгради ще се изисква зелен сертификат. В края на седмицата се очаква мярката да се приложи и в Министерския съвет.

Източник: NOVA

Related posts

Христо Иванов: Тайни договорки да вдигнем ветото за Северна Македония няма и не може да има

admin

1941 фиша и 480 акта са съставени от МВР само за ден

admin

Д-р Атанасова: Рисковете за здравето на пациенти с онкологични заболявания растат пропорционално с увеличаване случаите на COVID

admin

Обвинителен акт за служителка, присвоила над 27 хиляди лева от сметка на клиент

admin

Започва Великият пост!

Дани Тренчева

Интензивен трафик на „Калотина“ и „Капитан Андреево“

admin

Leave a Comment