06.07.2022
България Политика

Нови правила за работата на депутатите

Нови правила за работата на депутатите. От днес всеки народен представител ще влиза в сградата на парламента само срещу зелен сертификат. Тази седмица първата комисия е насрочена за вторник, а пленарните дебати започват в сряда. Очаква се тогава да бъде и най-напрегнато заради новите изисквания.

При служебния вход на парламента вече е разположен пункт, в който всички депутати без зелени сертификати ще трябва да се тестват. Изследванията народните представители и техните сътрудници ще заплащат сами. Тестовете на администрацията и журналистите ще се поемат от бюджета на Народното събрание.

Днес повечето от служителите в администрацията влязоха след тестване или със зелен сертификат. „Създадени са условия за проверка на сертификатите на входовете на Народното събрание. Има и мобилни устройства. Показването на резултата от изследване или зелен сертификат е въпрос на лична отговорност на всеки гражданин и на всеки народен представител, съответно. Предполагам, че всеки ще предостави тази необходима информация”, коментира говорителят на пресцентъра на парламента Теодора Димитрова.

През днешния ден и от Министерството на образованието обявиха, че във всичките им сгради ще се изисква зелен сертификат. В края на седмицата се очаква мярката да се приложи и в Министерския съвет.

Източник: NOVA

Related posts

Нови депутати положиха клетва на мястото на избраните за министри

Дани Тренчева

Честваме 150 години от рождението на Гоце Делчев

Дани Тренчева

Засилено полицейско присъствие по пътищата заради празниците

ВСС прие декларация срещу предложенията за промени в бюджета

Дани Тренчева

БФС иска намесата на ФИФА и УЕФА във връзка с конгреса на Бербатов

admin

Кирил Добрев: Дойде и моят ред да бъда изключен от БСП

Дани Тренчева

Leave a Comment