07.12.2023
Пулсът на Югозапада Симитли

Новият мост, свързващ град Симитли и кв. „Ораново“, е готов на над 90 %

Новият мост, който ще свързва град Симитли с кв. „Ораново“, главен път Е-79 и второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев, е готов на над 90 %. Бетоновата конструкция е готова с преходните и предпреходните плочи.

В рамките на днешния ден започна монтирането на оградите при пешеходните зони и на мантинелите, както и поставянето на хидроизолция, преди полагането на асфалтовия пласт.

Очаква се до края на тази седмица, при благоприятни метеорологични условия, да започне самото асфалтиране на мостовото съоръжение. Остава да се направят двете фуги, както и да се монтира LED осветлението. Това означава, че до броени дни мостът ще бъде завършен и в най – кратък срок ще бъде пуснат в експлоатация. 

Днес проверка на място извършиха кметът на община Симитли Апостол Апостолов и народният представител Стефан Апостолов, които разговаряха с работниците, както и с представители на фирмата – изпълнител, отговаряща за изграждането на новото мостово съоръжение. 

Related posts

Бой в детска градина „Здравец“ в Разлог заради политически пристрастия

admin

С празнична атмосфера и топлота посрещнаха втората група потребители на центровете за настаняване от семеен тип в селата Полена и Брежани

Дани Тренчева

Симитли отново въстана, заради новия мост: Протестът им затвори главен път Е-79

admin

Коледа без дом: Какво се случва с хората от опожарения блок в Благоевград?

Дани Тренчева

Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Полена се превърна в работилницата на Баба Марта

admin

Кметът Иванка Чакалска чете приказки на децата от детската градина в село Крупник по повод „Седмица на четенето“

Дани Тренчева

Leave a Comment