04.12.2022
Пулсът на Югозапада Симитли

Новият мост, свързващ град Симитли и кв. „Ораново“, е готов на над 90 %

Новият мост, който ще свързва град Симитли с кв. „Ораново“, главен път Е-79 и второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев, е готов на над 90 %. Бетоновата конструкция е готова с преходните и предпреходните плочи.

В рамките на днешния ден започна монтирането на оградите при пешеходните зони и на мантинелите, както и поставянето на хидроизолция, преди полагането на асфалтовия пласт.

Очаква се до края на тази седмица, при благоприятни метеорологични условия, да започне самото асфалтиране на мостовото съоръжение. Остава да се направят двете фуги, както и да се монтира LED осветлението. Това означава, че до броени дни мостът ще бъде завършен и в най – кратък срок ще бъде пуснат в експлоатация. 

Днес проверка на място извършиха кметът на община Симитли Апостол Апостолов и народният представител Стефан Апостолов, които разговаряха с работниците, както и с представители на фирмата – изпълнител, отговаряща за изграждането на новото мостово съоръжение. 

Related posts

Образователни медиатори към Община Благоевград и доброволци преброяват кучетата в ромската махала

Дани Тренчева

„Падна“ дълга за почти 18 милиона лева за парка в Благоевград

admin

За осма поредна година Ултрас „Левски“ – Благоевград организира турнир в памет на Апостола

Възпитаници на детски градини в Благоевград откриха благотворителен базар в помощ на деца, пострадали от войната в Украйна

Дани Тренчева

17 патици са убити с оръжие край езерото на парк „Бачиново“

Дани Тренчева

Под надслов „Всички сме равни“ отбелязаха Международния ден на хората с увреждания в ЦНСТПЛД – село Железница

Дани Тренчева

Leave a Comment