26.06.2022
Пулсът на Югозапада Симитли

Новият мост, свързващ град Симитли и кв. „Ораново“, е готов на над 90 %

Новият мост, който ще свързва град Симитли с кв. „Ораново“, главен път Е-79 и второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев, е готов на над 90 %. Бетоновата конструкция е готова с преходните и предпреходните плочи.

В рамките на днешния ден започна монтирането на оградите при пешеходните зони и на мантинелите, както и поставянето на хидроизолция, преди полагането на асфалтовия пласт.

Очаква се до края на тази седмица, при благоприятни метеорологични условия, да започне самото асфалтиране на мостовото съоръжение. Остава да се направят двете фуги, както и да се монтира LED осветлението. Това означава, че до броени дни мостът ще бъде завършен и в най – кратък срок ще бъде пуснат в експлоатация. 

Днес проверка на място извършиха кметът на община Симитли Апостол Апостолов и народният представител Стефан Апостолов, които разговаряха с работниците, както и с представители на фирмата – изпълнител, отговаряща за изграждането на новото мостово съоръжение. 

Related posts

Авария спря тока в тунел „Железница“ 

Дядо Коледа пристига в село Полена на 18 декември, за да се срещне лично с децата и заедно да запалят коледните светлини

Дани Тренчева

„Септември“ (Симитли) започва подготовка за новия сезон на 10 януари

Дани Тренчева

Затвориха АМ „Струма“: Граждански протест заради затворения мост на Покровнишко шосе

Задържаха трима мъже и пет жени за побой в Банско

Дани Тренчева

Момиченце и момченце, родени в един и същи ден, са първите бебета на община Симитли и град Симитли за 2022 г.!

Дани Тренчева

Leave a Comment