07.12.2023
България

Нинова: Засега мобилните оператори не могат да вдигат цените

Засега мобилните оператори не могат да вдигат цените. Това отново увери вицепремиерът по икономиката и индустрията Корнелия Нинова. В отговор на въпрос на левицата по време на парламентарния блиц контрол Нинова припомни, че се очаква решението на съда по забраната на ведомството.

„В момента не могат да ви вдигнат цената и с една стотинка. Заповедта е в сила, но очакваме резултата от съдебното решение. Ако съдът отхвърли заповедта на Комисията за защита на потребителите, те ще увеличат цените, както възнамеряват – с повече отколкото им позволява законът. Ако съдът уважи нашата заповед, то те ще могат да вдигат цените само за 2021 г.“, каза Нинова.

Вицепремиерът отново обърна внимание за необходимостта от законодателство, което да защитава потребителите от колекторските фирми:

„В момента, поне от информацията, която се помъчихме да съберем, има около 40 фирми в България, които нито лицензирани, нито регистрирани, нито доказали капитал, нито легитимирали акционери или участници, някакви фирми ходят из страната и тормозят народа. Това не може да остане така“.

Източник: БНР

Снимка: БГНЕС

Related posts

Атанасовден е!

Дани Тренчева

8 140 са новодиагностицираните с COVID-19 у нас през последното денонощие

Дани Тренчева

Жестоко убийство във Враца

admin

34-годишен юрист е новият председател на парламента

Дани Тренчева

212 нови случая на коронавирус у нас през изминалото денонощие

admin

Валежи и гръмотевици се очакват в близките часове

admin

Leave a Comment