21.01.2022
България

Нинова: Засега мобилните оператори не могат да вдигат цените

Засега мобилните оператори не могат да вдигат цените. Това отново увери вицепремиерът по икономиката и индустрията Корнелия Нинова. В отговор на въпрос на левицата по време на парламентарния блиц контрол Нинова припомни, че се очаква решението на съда по забраната на ведомството.

„В момента не могат да ви вдигнат цената и с една стотинка. Заповедта е в сила, но очакваме резултата от съдебното решение. Ако съдът отхвърли заповедта на Комисията за защита на потребителите, те ще увеличат цените, както възнамеряват – с повече отколкото им позволява законът. Ако съдът уважи нашата заповед, то те ще могат да вдигат цените само за 2021 г.“, каза Нинова.

Вицепремиерът отново обърна внимание за необходимостта от законодателство, което да защитава потребителите от колекторските фирми:

„В момента, поне от информацията, която се помъчихме да съберем, има около 40 фирми в България, които нито лицензирани, нито регистрирани, нито доказали капитал, нито легитимирали акционери или участници, някакви фирми ходят из страната и тормозят народа. Това не може да остане така“.

Източник: БНР

Снимка: БГНЕС

Related posts

Бюрото за контрол на СРС: 37 българи са подслушвани със специални средства

Дани Тренчева

МОН: Университетите подобряват научната си дейност

Дани Тренчева

Издадени са заповедите, забраняващи на мобилните оператори да вдигат цените

Дани Тренчева

Румен Радев към ИТН: Вече доказахте себе си като част от промяната на България

Дани Тренчева

COVID-19: Спад на четвъртата вълна или затишие пред пета

Дани Тренчева

Прокуратурата се захваща с поръчката на тестовете за ученици

Дани Тренчева

Leave a Comment