29.03.2024
България

Нинова: Засега мобилните оператори не могат да вдигат цените

Засега мобилните оператори не могат да вдигат цените. Това отново увери вицепремиерът по икономиката и индустрията Корнелия Нинова. В отговор на въпрос на левицата по време на парламентарния блиц контрол Нинова припомни, че се очаква решението на съда по забраната на ведомството.

„В момента не могат да ви вдигнат цената и с една стотинка. Заповедта е в сила, но очакваме резултата от съдебното решение. Ако съдът отхвърли заповедта на Комисията за защита на потребителите, те ще увеличат цените, както възнамеряват – с повече отколкото им позволява законът. Ако съдът уважи нашата заповед, то те ще могат да вдигат цените само за 2021 г.“, каза Нинова.

Вицепремиерът отново обърна внимание за необходимостта от законодателство, което да защитава потребителите от колекторските фирми:

„В момента, поне от информацията, която се помъчихме да съберем, има около 40 фирми в България, които нито лицензирани, нито регистрирани, нито доказали капитал, нито легитимирали акционери или участници, някакви фирми ходят из страната и тормозят народа. Това не може да остане така“.

Източник: БНР

Снимка: БГНЕС

Related posts

Васил Велев: Ние получаваме пак руски газ, но през Гърция

admin

И днес остава засилено полицейското присъствие по пътищата в цялата страна

admin

29 годишен блъсна и уби жена в Сливен

admin

“Продължаваме Промяната” ще даде брифинг

admin

Обраха 71-годишна пенсионерка, крила 50 000 лв. в кофа

Работодатели призоваха за сваляне на цените

admin

Leave a Comment