22.04.2024
България Политика

Нинова: БСП напуска коалицията, ако МС реши да се изнасят оръжия за Украйна

До момента за Украйна не е изнесен нито един куршум, подчерта вицепремиерът

„Реши ли Министерският съвет да се изнасят оръжия за Украйна, БСП ще напусне коалицията“. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова в село Първенец, където се срещна с производители на зеленчуковата борса.

„По повод спекулациите в момента, че реално се изнася оръжие, отново потвърждавам – нито един патрон не е изнесен за Украйна. България изнася оръжия за над 50 – 60 държави, но всичките са с краен потребител тези държави. България не може да осъществява контрол върху това какво се случва после. При нас няма нито един договор нито за Украйна, нито за Русия. Стигне ли се до решение на МС за такъв износ – ние напускаме коалицията“, подчерта Нинова.

Тя коментира и проблемите на земеделските производители у нас.

„Дойдохме в Първенец, не само за да чуем на място търговците, но и да помогнем за решаване на проблемите им. От години отстояваме политика в защита на родното производство. На фона на ръста на цените и кризата – трябва да мислим в перспектива. Миналата година подкрепата беше близо 29 млн., а сега, до този момент е 53 млн. лв. като предлагаме в актуализацията да се включат допълнително 100 млн. лв. Производителите основно се оплакват от високите цени на тока и от скъпите торове”.

Related posts

След бурен дебат: На първо четене НС отмени „златните паспорти“

Дани Тренчева

Прогноза за времето 4 януари 2022

Дани Тренчева

Зам.-министър на енергетиката разкри ще пада ли цената на газа

admin

БСП ударно назначава в горите съпартийци и кадри на ДПС и ГЕРБ

Ограничения в движението по АМ „Струма“

Дани Тренчева

Николов: Ще има допълнителна помощ и за битовите потребители на природен газ

Дани Тренчева

Leave a Comment