20.07.2024
Covid-19 Благоевград Пулсът на Югозапада

Недостиг на болничен персонал в Благоевград

Рекорден брой заразени с Covid-19 отчитат и в Благоевград. Расте броят на приетите в болници, а персоналът не достига. От Регионалната здравна инспекция прогнозират, че до няколко дни всички училища ще преминат към онлайн обучение, предава БНР.

344 болни от коронавирус са настанени в лечебните заведения в областта, като 13 са в интензивни отделения. Възможно е още 80 болнични легла да бъдат трансформирани, но персонал няма, каза д-р Калоян Калоянов, директор на РЗИ:

„Все още има около 80 легла в цялата област и 8 интензивни. Като цяло персоналът е проблем, има доста неваксинирани, а те трябва да влизат с тестове, което затруднява и работата“.

В три общини – Благоевград, Сандански и Кресна всички училища са в дистанционна форма на обучение. Голяма е вероятността до дни цялата област да попадне в най-рисковата зона:

„Тенденцията, която наблюдаваме – расте всеки ден заболяемостта, неминуемо ще влязат всички общини в онлайн обучение за съжаление“, коментира още д-р Калоянов.

Няма нарушения по спазване на ограничителните мерки в обектите, в които се изисква зелен сертификат:

„Вчера са извършени 36 проверки в цялата област – в големи обекти, МОЛ-ове, търговски обекти, заведения, засега няма нарушения. Прави впечатление, че и хората по заведенията са малко“.

Related posts

Задържаха мъж с хероин на АМ „Струма“ край Дупница

Дани Тренчева

Отбелязваме Седмица на гората под мотото „Аз обичам гората”

admin

Moderna започна изпитвания на модифицирана ваксина срещу Омикрон

Дани Тренчева

5 703 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас

Дани Тренчева

Кметът Апостол Апостолов с апел към всички ЛЕВСКАРИ

admin

Проф. Ива Христова: Пикът на четвъртата ковид вълна предстои

Дани Тренчева

Leave a Comment