04.03.2024
Covid-19 Благоевград Пулсът на Югозапада

Недостиг на болничен персонал в Благоевград

Рекорден брой заразени с Covid-19 отчитат и в Благоевград. Расте броят на приетите в болници, а персоналът не достига. От Регионалната здравна инспекция прогнозират, че до няколко дни всички училища ще преминат към онлайн обучение, предава БНР.

344 болни от коронавирус са настанени в лечебните заведения в областта, като 13 са в интензивни отделения. Възможно е още 80 болнични легла да бъдат трансформирани, но персонал няма, каза д-р Калоян Калоянов, директор на РЗИ:

„Все още има около 80 легла в цялата област и 8 интензивни. Като цяло персоналът е проблем, има доста неваксинирани, а те трябва да влизат с тестове, което затруднява и работата“.

В три общини – Благоевград, Сандански и Кресна всички училища са в дистанционна форма на обучение. Голяма е вероятността до дни цялата област да попадне в най-рисковата зона:

„Тенденцията, която наблюдаваме – расте всеки ден заболяемостта, неминуемо ще влязат всички общини в онлайн обучение за съжаление“, коментира още д-р Калоянов.

Няма нарушения по спазване на ограничителните мерки в обектите, в които се изисква зелен сертификат:

„Вчера са извършени 36 проверки в цялата област – в големи обекти, МОЛ-ове, търговски обекти, заведения, засега няма нарушения. Прави впечатление, че и хората по заведенията са малко“.

Related posts

Проходими при зимни условия са пътищата в община Симитли

Дани Тренчева

Арестуваха мъж от Разлог за кражба на риба от рибарник

Древно оброчище край село Полето, събра миряни на празника Свети Дух

admin

Симитли се поклони пред паметта на героите в Илинденско-Преображенското въстание

admin

Коледно настроение вече се усеща и в Центъра за настаняване от семеен тип в село Железница

Дани Тренчева

От популацията на костенурки и змии в Кресненското дефиле зависи трасето на АМ „Струма“

admin

Leave a Comment