23.01.2022
България

Недекларирани 210 000 евро откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

Митническите служители от ТД Митница Бургас откриха недекларирана валута с левовата равностойност 410 724 лева при проверка на автобус, излизащ от страната, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 25.11.2021 г., около 22.30 часа, на МП Капитан Андреево пристига автобус с чужда регистрация на път от Румъния през България за Турция, управляван от румънски гражданин. Шофьорът и пътниците заявили, че нямат нищо за деклариране.  По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която инспекторите забелязват, че един от пътниците се опитва да скрие под якето си черни полиетиленови пакети. При последвалия личен преглед на мъжа – турски гражданин  се установява, че в пакетите са укрити  210 000 евро в банкноти с номинал 50, 100 и 200 евро. Общото количество на задържаните пари е с левова равностойност 410 724 лева.

Образувано е бързо производство от разследващ митнически инспектор по описа на ТД Митница Бургас под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение-Свиленград.

По бързо производство на Районна прокуратура-Хасково е осъден Е.Ч., турски гражданин, за престъпление по чл. 251 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Свиленград е наложил на Е.Ч. наказание от 1 година и 8 месеца лишаване от свобода условно с 3-годишен изпитателен срок. Подсъдимият е признал вината си. Наказанието на Е.Ч. е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд-Свиленград.  Определението на съда е окончателно.

Снимка: Агенция „Митници“

Related posts

Къде са опасните участъци по магистралите у нас

Дани Тренчева

Антикорупционният фонд настоява за задълбочена и щателна проверка на КПКОНПИ

Дани Тренчева

Кои зеленчуци поскъпват рекордно

Дани Тренчева

Осъдиха ефективно събирачи на дългове от фирма за бързи кредити

Дани Тренчева

Очаква се ЕК да одобри помощ за бизнеса от 110 лв. за мегаватчас електроенергия

Дани Тренчева

50-годишна, изготвяла неистински медицински документи, е задържана в София

Дани Тренчева

Leave a Comment