03.06.2023
България

Недекларирани 210 000 евро откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

Митническите служители от ТД Митница Бургас откриха недекларирана валута с левовата равностойност 410 724 лева при проверка на автобус, излизащ от страната, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 25.11.2021 г., около 22.30 часа, на МП Капитан Андреево пристига автобус с чужда регистрация на път от Румъния през България за Турция, управляван от румънски гражданин. Шофьорът и пътниците заявили, че нямат нищо за деклариране.  По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която инспекторите забелязват, че един от пътниците се опитва да скрие под якето си черни полиетиленови пакети. При последвалия личен преглед на мъжа – турски гражданин  се установява, че в пакетите са укрити  210 000 евро в банкноти с номинал 50, 100 и 200 евро. Общото количество на задържаните пари е с левова равностойност 410 724 лева.

Образувано е бързо производство от разследващ митнически инспектор по описа на ТД Митница Бургас под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение-Свиленград.

По бързо производство на Районна прокуратура-Хасково е осъден Е.Ч., турски гражданин, за престъпление по чл. 251 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Свиленград е наложил на Е.Ч. наказание от 1 година и 8 месеца лишаване от свобода условно с 3-годишен изпитателен срок. Подсъдимият е признал вината си. Наказанието на Е.Ч. е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд-Свиленград.  Определението на съда е окончателно.

Снимка: Агенция „Митници“

Related posts

Проф. Маргарита Апостолова: Хората с определен брой антитела могат да получат зелен сертификат

Дани Тренчева

Христо Иванов: ДБ ще има трима министри в правителството, един от тях – вицепремиер

Дани Тренчева

МОН обяви каква част от учителите и учениците са ваксинирани

Дани Тренчева

Важно за шофьорите

admin

ДБ обсъжда дали да подкрепи кабинет на Кирил Петков, без да излъчва министри

Дани Тренчева

Подкрепата за ПП пада, а за ГЕРБ не се вдига

Leave a Comment