29.05.2022
Пулсът на Югозапада Симитли

На Бабинден в Дневния център за възрастни с увреждания в град Симитли

Днешният 21 януари – Ден на родилната помощ, наричан от народа ни Бабинден, се превърна в истински традиционен празник за потребителите на Дневния център за възрастни лица с увреждания в град Симитли.

Акушерът Цветана Николова, позната на малки и големи в общината, защото е изродила не е едно и две бебета, бе специален гост в центъра. Домакините от своя страна се бяха постарали да осигурят всичко възможно за изпълнение на обредните практики, присъщи за Бабинден.

Всичкi заедно изказаха специални благодарности към лекари, акушери и гинеколози, които със своя всеотдаен труд правят така възможно раждането на нашите деца!

Акушер Цветана Николова пожелава на всички деца – Да са здрави и румени като червената вълна! Да са благословени дълги години като бялата вълна! Да растат като просото! И да множат човешкият род!

Related posts

Шефът на РЗИ д-р Калоянов предлага учениците от общините Благоевград, Сандански и Кресна да се обучават онлайн и следващата седмица

Дани Тренчева

Работилничка на Баба Марта в училището в село Долно Осеново

Дани Тренчева

Община Благоевград отправя „Зимно предизвикателство“ към деца и младежи

Дани Тренчева

Епидемичната обстановка за област Благоевград

Дани Тренчева

И в трите училища на територията на община Симитли обучението продължава да е на ротационен принцип, с изключение на учениците от 1 до 4 клас

Дани Тренчева

“Продължаваме Промяната“ регистрира листата си за участие в изборите за Народно събрание в град Благоевград.

Дани Тренчева

Leave a Comment