20.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

НАП запечатва дискотеката на Любомир Палаханов

Благоевградската дискотека „Ъндърграунд“ на ул. „Димитър Талев“ №5 се появи в срамния списък на Националната агенция по приходите на подлежащите на запечатване търговски обекти съгласно чл. 187 от Закона за данъка върху добавената стойност, пише в. Струма. Тази мярка, която продължава до 30 дни, се прилага при установена продажба на стоки без касови бележки, използване на неодобрени от НАП или модифицирани електронни системи чрез прибавяне или премахване на отделни компоненти, за да се скрият от приходната агенция реалните продажби, устройства с нарушени или липсващи пломби, и други данъчни нарушения.

Принудителната административна мярка затваряне за период от 1 месец се прекратява от НАП по молба на административно наказаното лице и след като бъде доказано от него, че глобата е заплатена изцяло. Според чл. 185 санкцията е от 500 лв. до 2000 лв., а при повторно нарушение стига до 20 000 лв.

Любопитно е, че в списъка на НАП срещу вида на обекта – „дискотека“, и адреса, на който той се намира, е записано името на Любомир Димитров Палаханов. Същият от 1997 г. е шеф на местната Комисия за защита на потребителите, съосновател е на популярната страница „Духът на Джумаята“ и е най-ревностният защитник в Благоевград на идеята на кметския екип да се развие парк Бачиново, като се тегли многомилионен дълг. В града е обществена тайна, че дискотека „Ъндърграунд“ е негово заведение, въпреки че по документи се води на сестра му Румяна.

Въпреки това вчера Л. Палаханов каза, че не знае за какво става въпрос, няма от 20 г. никаква дискотека, а после смени посоката на обясненията и уточни, че всъщност не ставало въпрос за запечатване на „Ъндърграунд“, но не каза за какво иде реч.

В списъка на НАП от 18 февруари 2022 г. под №153 фигурира обект „дискотека“ на шефа на КЗП Любомир Димитров Палаханов

„Ъндърграунд“ не е единственият благоевградски обект, на който НАП смята да сложи лепенките за груби данъчни нарушения. От областния център на Пиринско в списъка фигурират още магазин „Ексклузив“ на ул. „Тодор Александров“, който е собственост на Йорданка Стоичкова и фирмата й „Респект фешън“ ЕООД, тук е обувният магазин на ул. „Крали Марко“ №8 на Димитър Цветков, цветарските магазини на ул. „Илинден“ на Румяна Иванова и Атанас Иванов, хранителният магазин срещу бл. 4 в кв. „Струмско“ на Христиана Линкова, зоомагазинът на ул. „Джеймс Баучер“ №6 на Людмила Иванова-Илиева, кулинарният магазин на ул. „Тодор Александров“ №54, собственост на Стефан Ганов, Бърза закуска на „Земя и хляб“ на ул. „Арсений Костенцев“ №3 и хранителният магазин в с. Церово на Дияна Георгиева.

В Банско за неиздавани касови бонове под ключ остават автомивката на Божидар Спасев, италианският магазин от веригата „Нуова Алба“ и ски гардеробът на „Фън Адвенчър“ ЕООД, собственост на Яни Парлапанов.

В Гърмен освен на автомивката на Мария Иванова в с. Марчево НАП слага лепенки и на 2 хотела – „Лещен“ на Цветанка Керемедчиева и „Делта“ в с. Марчево на Албена Чаталбашева. В данъчно нарушение е хванат и складът за камъни в промишлената зона на Николай и Стоян Колджиеви.

2-ма са нарушителите в община Гоце Делчев, които се опитват да прикрият от НАП поне част от продажбите си, и двамата не са български граждани. Единият е Тугай Адем, който държи магазин за мебелни аксесоари, другият е Чен Чонгли, който има магазин на ул. „Тодор Александров“ №38.

Пред запечатване в Кресна са бензиностанция „Форум“ на Ален Якимов, баничарницата на Десислава Микова и лекарският кабинет на д-р Стоян Костов, който също е хванат в данъчна издънка.

Кафе-аперитивът на Павлина Попова в петричкото с. Първомай и магазинът за хранителни стоки на ул. „Черна река“ в Разлог, стопанисван от Иван Терзиев, също са в списъка на НАП.

В Сандански лепенки вече са приготвени за закусвалня „Бене Бене“ на Евгени Стоянов, а в Симитли под ключ ще се озове кафе-аперитивът на сина на Николай Сегменов, който той купи преди 2 г. от местната потребителна кооперация.

От списъка на НАП става ясно, че бензиностанциите масово укриват продажби от данъчните. Запечатване гласи приходната агенция на бензиностанция „Круиз“ в санданската местност Соколовец, на бензино-газстанцията на Е-79 в Струмяни, която е собственост на „Ромпетрол България“ ЕАД, на бензиностанция „Гърбев“ на околовръстния път край Якоруда, собственост на „Родопи Ойл“ ЕООД, както и на бензиностанцията на „Пирин Ойл Груп“ ЕООД, която благоевградчанинът Костадин Тупарски отвори на Е-79 до Ботевград.

В Якоруда клиентите на хранителния магазин на сем. Кривчови на ул. „Грагьовец“ №11 също ще се наложи за известно време да пазаруват от друга бакалия.

Предупредителният списък, който НАП публикува авансово, се прави заради масовата практика собствениците на търговските обекти да отказват да си получат официалното известяване за предстоящата административна мярка, обясниха данъчни. По тази причина списъкът служи за официално уведомление на данъчните нарушители.

Related posts

Симитли се поклони пред паметта на героите в Илинденско-Преображенското въстание

admin

Община Симитли разкрива временен преброителен пункт

Дани Тренчева

Пожар в ресторант в Благоевград

admin

Седем проекта на ЮЗУ „Неофит Рилски“ спечелиха финансиране от Фонд „Научни изследвания“

Дани Тренчева

Стартира реконструкцията на пътя Кресна – Влахи

admin

Мотоциклетист пострада след удар от автомобил

Leave a Comment