24.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Наематели и концесионери в Благоевград с финансови облекчения от 30%, ако нямат задължения към Общината

По предложение на кмета на Благоевград Илко Стоянов вноските по всички сключени договори за наем и концесии, касаещи общински имоти, с изключение на общинските жилища, ще бъдат намалени с 30 %. Единственото условие е наемателите и концесионерите да нямат задължения към Община Благоевград към 31.12.2021 г., като разсрочените плащания не попадат в хипотезата на отстъпката.

Решението бе взето на редовно заседание на Общински съвет и касае периода 21.10.2021 г. – 31.03.2022 г.

Всички наематели на общински обекти и такива със сключени концесионни договори, които към момента имат задължения към Община Благоевград, могат да ги погасят до 10.00 часа на 31 декември, като плащането се извършва на касите на партера на общинска администрация.

Сумите могат да бъдат преведени и по банков път, а сметката на Общинска администрация е: IBAN BG87SOMB91308413725344, BIC: SOMBBGSF.

Икономическата мярка е в подкрепа на бизнеса, предвид продължаващата епидемична обстановка в страната и наложените противоепидемични мерки, които оказват значително негативно влияние върху икономическите условия за развитие на местния бизнес.

Related posts

Днес Благоевград е без градски транспорт заради протест на превозвачите

Центърът за настаняване от семеен тип в Полена организира благотворителен базар в помощ на семейството, чийто дом изгоря

Дани Тренчева

Днес движението в тунел „Люлин“ на автомагистрала „Струма“ към Кулата ще е в една лента

admin

Спешно!!! Търси се голямо количество кръв от кръвна група А1- положителна за Катя Николова – Димитрова от Благоевград

admin

Пребиха и ограбиха 30 – годишен мъж пред магазин в центъра на Благоевград

Дани Тренчева

Започват честванията за празника на Петрич

admin

Leave a Comment