12.08.2022
Благоевград Пулсът на Югозапада

Наематели и концесионери в Благоевград с финансови облекчения от 30%, ако нямат задължения към Общината

По предложение на кмета на Благоевград Илко Стоянов вноските по всички сключени договори за наем и концесии, касаещи общински имоти, с изключение на общинските жилища, ще бъдат намалени с 30 %. Единственото условие е наемателите и концесионерите да нямат задължения към Община Благоевград към 31.12.2021 г., като разсрочените плащания не попадат в хипотезата на отстъпката.

Решението бе взето на редовно заседание на Общински съвет и касае периода 21.10.2021 г. – 31.03.2022 г.

Всички наематели на общински обекти и такива със сключени концесионни договори, които към момента имат задължения към Община Благоевград, могат да ги погасят до 10.00 часа на 31 декември, като плащането се извършва на касите на партера на общинска администрация.

Сумите могат да бъдат преведени и по банков път, а сметката на Общинска администрация е: IBAN BG87SOMB91308413725344, BIC: SOMBBGSF.

Икономическата мярка е в подкрепа на бизнеса, предвид продължаващата епидемична обстановка в страната и наложените противоепидемични мерки, които оказват значително негативно влияние върху икономическите условия за развитие на местния бизнес.

Related posts

ОИК – Разлог започна процедура за прекратяване мандата на съветника от БСП Ал. Крайнов

Дванадесетокласници от училището в Симитли с мил жест към класния си ръководител по повод 8-ми март и предстоящия им абитуриентски бал

Дани Тренчева

Болницата в Благоевград с три пъти по-високи сметки за ток и газ

Дани Тренчева

Александър Николов: Газ има, президентът се доверява на некомпетентни и неморални хора

admin

В Банско вече ухае на вкусни гозби, 3 дни кулинарни изкушения, концерти и стари занаяти

admin

Стотици се включиха в „Поход на свободата“ до връх Кръста, край село Ракитна

Дани Тренчева

Leave a Comment