09.08.2022
България Политика

МС удължава мерките в помощ на туризма, назначени са 9 нови областни управители

На заседанието на Министерския съвет е обсъдена рамката на българското правителство за ковид мерките в сектор туризъм – мерките са увеличени от 1.8 на 2.3 млн. евро в срок до 30 юни 2022 г., каза говорителят на кабинета Лена Бориславова.

„Днес бяха назначени 9 областни управители – в градовете Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София-област и Хасково – те няма да имат вменяване на нови функции, но те са по закон са част от политическия кабинет и като такива трябва да прокарват политиките, мерките и решенията, които взима едно правителство за развитие на отделните райони“, каза Бориславова.

По информация на МВнР в момента политическата квота, която би трябвало да се излъчва по закон, е превишена от предните правителства, съобщи Бориславова. Това е и едно от основанията за вземане на мерки на ограничаване на броя на тези назначения.

Назначението на Пламен Георгиев като консул във Валенсия е политическо и бе съпроводено от широко обществено недоволство както от България, така и от българската диаспора в Кралство Испания, подчерта говорителят на правителството.

„Редно е политическите назначения да бъдат свеждани до минимум и България както в международен, така и във вътрешен план да бъде възможно най-добре представена“, заяви Бориславова.

Разговор да генерална актуализация и предмет на назначенията не е воден.

Лена Бориславова увери, че българската позиция за РСМ ще продължава да бъде добре защитена и аргументирана, в интерес на страната ни.

„Освен това ние протягаме ръка към това да започне един наистина конструктивен диалог. Това посещение на г-жа Весела Чернева е част от подготовката и организирането на този процес. Предстои среща между двама представляващи България и РСМ така че да започне този процес най-накрая да се случва“, обясни тя.

Източник: БНТ

Related posts

Друсан германец падна от тераса в Златни пясъци и загина

ЮЗДП набира дарения за залесяване на 15 дка гори в Пирин, Рила и Родопите

Дани Тренчева

Домашен арест за задържания за фалшивите сертификати в Пампорово

Дани Тренчева

Очакванията на депутатите от втория мандат на Румен Радев

Дани Тренчева

КПКОНПИ откри данни за корупция в МЗ при закупуването на тестове за учениците

Дани Тренчева

Откриха процедурата за предсрочно прекратяване на мандата на Гешев

Leave a Comment