28.03.2023
Covid-19 България

МОН: 100 лв. на месец върху заплатата на учителите, които тестват децата

По 100 лв. за месеците ноември и декември 2021 г. ще получат учителите и непедагогическите специалисти, които изследват учениците за COVID-19 два пъти в седмицата, за да осигурят присъствено обучение в безопасна среда.

Това се договориха Министерството на образованието и науката, работодателските и синдикалните организации в системата на средното образование.

Днес бяха положени последните подписи под анекс към колективния трудов договор (КТД), който регламентира допълнителното плащане до края на тази година.

Със същия документ се увеличава с 20 дни размерът на основния платен годишен отпуск за непедагогическите специалисти в детските градини и училищата.

Това се прави заради дългите периоди на неприсъствено обучение при висока обща заболяемост или при локално епидемично огнище, през които обслужващият персонал в училищата е в принудителна отпуска.

Част от нея досега беше неплатена.

Непедагогическите специалисти получават още два дни допълнителен платен отпуск, ако се имунизират срещу COVID-19. Те могат да ги ползват по свое желание след поставяне на първата и/или на втората доза от ваксината.

Учителите, които се ваксинират, имат допълнителни два дни платен отпуск още от лятото. За педагогическия персонал те бяха регламентирани с анекс към КТД от 9 август т.г.

Related posts

Караджов: Пари за Хемус няма, дадени са за компенсации за ток

Заловиха камион с 26 мигранти до Драгоман

admin

Премиерът обяви кога ще бъде премахнат зеленият сертификат

Дани Тренчева

Крадци с противогази ограбиха столичен ресторант

admin

1 720 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през изминалите 24 часа

Арестуваха двама мъже за трафик на мигранти

admin

Leave a Comment