30.09.2022
Covid-19 България

МОН: 100 лв. на месец върху заплатата на учителите, които тестват децата

По 100 лв. за месеците ноември и декември 2021 г. ще получат учителите и непедагогическите специалисти, които изследват учениците за COVID-19 два пъти в седмицата, за да осигурят присъствено обучение в безопасна среда.

Това се договориха Министерството на образованието и науката, работодателските и синдикалните организации в системата на средното образование.

Днес бяха положени последните подписи под анекс към колективния трудов договор (КТД), който регламентира допълнителното плащане до края на тази година.

Със същия документ се увеличава с 20 дни размерът на основния платен годишен отпуск за непедагогическите специалисти в детските градини и училищата.

Това се прави заради дългите периоди на неприсъствено обучение при висока обща заболяемост или при локално епидемично огнище, през които обслужващият персонал в училищата е в принудителна отпуска.

Част от нея досега беше неплатена.

Непедагогическите специалисти получават още два дни допълнителен платен отпуск, ако се имунизират срещу COVID-19. Те могат да ги ползват по свое желание след поставяне на първата и/или на втората доза от ваксината.

Учителите, които се ваксинират, имат допълнителни два дни платен отпуск още от лятото. За педагогическия персонал те бяха регламентирани с анекс към КТД от 9 август т.г.

Related posts

Връщаме стрелките на часовника с час назад в неделя

Дани Тренчева

В Пампорово арестуваха търговец на „зелени“ сертификати

Дани Тренчева

Полицаи и надзиратели отново излизат на протест

Искрен Митев и Костадин Костадинов са с мярка „порицание“ след вчерашното спречкване в парламента

Прогноза за времето 27 декември 2021

Дани Тренчева

Тошко Йорданов: Никола Минчев не става за премиер

admin

Leave a Comment