05.12.2022
България

МОН отменя изискването за представяне на зелен сертификат от 1 март

От утре, 1 март 2022 г., отпада изискването за представяне на „зелен сертификат“ при влизане в сградите на Министерството на образованието и науката (МОН). Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков отмени своята заповед, според която от 24 януари т.г. до днес достъпът за служители и външни лица беше възможен само срещу валиден документ за ваксиниране, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване. От това правило бяха изключени децата и гражданите, които идваха само до приемната на МОН, за да подават документи.

Облекчаването на противоепидемичните мерки в образователното министерство е продиктувано от подобряването на епидемичната ситуацията в страната. Анализите на здравните власти от последните седмици показват намаляване както на общата заболяемост, така и на броя на настанените в болница и в интензивни отделения. Доклада на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев за поетапното разхлабване на временните противоепидемични мерки можете да видите ТУК.

В МОН продължават да се спазват останалите противоепидемични мерки. В сградите няма да бъдат допускани служители и лица, които проявяват симптоми като повишена температура, кашлица, задух и др. И занапред ще се извършва редовно проветряване и дезинфекция на помещенията. В общите части служителите трябва да носят защитна маска за лице и да спазват физическа дистанция.

Related posts

Скривалище на ТЕЦ „Бобов дол“ може да побере стотици хора в централата

Дани Тренчева

Десислава Атанасова: 47-ото Народно събрание няма да има дълъг живот

Дани Тренчева

Започва ваксинационната кампания в страната

Дани Тренчева

Grieving Orca Carries Dead Calf for More Than 3 Days: ‘She’s Just Not Letting Go’

admin

Енергиен експерт: При тези цени на газа, парното трябва да скочи с 50%

Дани Тренчева

Ивановден е!

Дани Тренчева

Leave a Comment