18.01.2022
Covid-19 България

МОН обяви кога големите ученици се връщат в клас

Ако училищата осигурят със собствени средства тестове за учениците от V клас нагоре, те ще могат да ги върнат в клас още преди Министерството на образованието и науката да е предоставило безплатни, пишат от МОН.

Това ще бъде разрешено с нова заповед на министрите на здравеопазването и на образованието и науката, която ще актуализира действащите в момента Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата. Промените вече са подготвени в МОН и са изпратени за съгласуване в Министерството на здравеопазването.

Частните училища, които са регистрирани в българската образователна система, получиха безплатни тестове за децата от I до IV клас и ги върнаха в клас едновременно с всички останали. Междувременно в МОН постъпиха няколко устни и писмени запитвания от частни училища, които имат възможност сами да закупят тестове за по-големите ученици, за да възстановят изцяло присъственото обучение, без да чакат доставка от държавата. На всички тях е отговорено, че това може да стане след промяна в Насоките, утвърдени със споменатата заповед на двамата министри. Очаква се самата промяна да стане факт в близките дни.

Related posts

Всички ученици обратно в клас, ще се тестват веднъж седмично

Дани Тренчева

В знак на протест: Медицинският факултет на СУ прекратява занятията

Дани Тренчева

Нинова: Засега мобилните оператори не могат да вдигат цените

Дани Тренчева

975 на 100 000 души е заболеваемостта от COVID-19 в Благоевградска област

Дани Тренчева

Кога пенсионерите ще получават добавката за ваксиниране

Дани Тренчева

МЗ с важна информация за пристигащите в България

Дани Тренчева

Leave a Comment