06.10.2022
Covid-19 България

МОН обяви кога големите ученици се връщат в клас

Ако училищата осигурят със собствени средства тестове за учениците от V клас нагоре, те ще могат да ги върнат в клас още преди Министерството на образованието и науката да е предоставило безплатни, пишат от МОН.

Това ще бъде разрешено с нова заповед на министрите на здравеопазването и на образованието и науката, която ще актуализира действащите в момента Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата. Промените вече са подготвени в МОН и са изпратени за съгласуване в Министерството на здравеопазването.

Частните училища, които са регистрирани в българската образователна система, получиха безплатни тестове за децата от I до IV клас и ги върнаха в клас едновременно с всички останали. Междувременно в МОН постъпиха няколко устни и писмени запитвания от частни училища, които имат възможност сами да закупят тестове за по-големите ученици, за да възстановят изцяло присъственото обучение, без да чакат доставка от държавата. На всички тях е отговорено, че това може да стане след промяна в Насоките, утвърдени със споменатата заповед на двамата министри. Очаква се самата промяна да стане факт в близките дни.

Related posts

Почитаме Св. мчца Анисия

Дани Тренчева

Всяко четвърто дете над 10 г. е опитвало цигара

admin

COVID-19: 1770 нови случая за последното денонощие

admin

Спецпрокуратурата предложи на Гешев да поиска имунитета на депутат

Дани Тренчева

Непълнолетен е задържан за стрелбата по автобус в Пловдив

Дани Тренчева

Д-р Симидчиев: Само ваксинираните и с бустерна доза ще се опазят от Омикрон

Дани Тренчева

Leave a Comment