28.03.2023
Covid-19 България

МОН обяви кога големите ученици се връщат в клас

Ако училищата осигурят със собствени средства тестове за учениците от V клас нагоре, те ще могат да ги върнат в клас още преди Министерството на образованието и науката да е предоставило безплатни, пишат от МОН.

Това ще бъде разрешено с нова заповед на министрите на здравеопазването и на образованието и науката, която ще актуализира действащите в момента Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата. Промените вече са подготвени в МОН и са изпратени за съгласуване в Министерството на здравеопазването.

Частните училища, които са регистрирани в българската образователна система, получиха безплатни тестове за децата от I до IV клас и ги върнаха в клас едновременно с всички останали. Междувременно в МОН постъпиха няколко устни и писмени запитвания от частни училища, които имат възможност сами да закупят тестове за по-големите ученици, за да възстановят изцяло присъственото обучение, без да чакат доставка от държавата. На всички тях е отговорено, че това може да стане след промяна в Насоките, утвърдени със споменатата заповед на двамата министри. Очаква се самата промяна да стане факт в близките дни.

Related posts

A Large Body of Water on Mars Is Detected, Raising the Potential for Alien Life

admin

2347 училища и в 1799 детски градини отварят врати за новата учебна година

admin

Политолог: Оптимист съм, че правителството ще оцелее

Дания вече ни подкрепя за Шенген

admin

Учени: Ваксината на AstraZeneca може бързо да бъде актуализирана за Омикрон

Дани Тренчева

От четвъртък: Всички дейности на закрито – само срещу „зелен“ сертификат

Дани Тренчева

Leave a Comment