28.11.2023
България

Михайлова: Мораториумът върху цените трябва да остане до края на април

Потребителите са в огромно затрудение. ПГ на „Възраждане” смята, че мораториумът върху цените на тока и парното трябва да остане поне до края на месец април, а не каквото е предложението до края на март. Това каза в ефира на „Твоят ден” депутатът от „Възраждане” Искра Михайлова. По думите й предложението е заради по-студените региони на страната.

„Текат дебати по предложението, ще видим в каква форма ще го подкрепим. Излъчихме представител във временната комисия, която ще се занимава с проблема.

Във връзка с контрааргументите за евентуален фалит на дружества след приемане на забраната, Михайлова обясни, че ПГ на „Възраждане” има предложение в тази връзка.

„Подготвили сме предложение да се направи справка за състоянието на всички топлофикации, за да се види дали твърденията, които витаят в публичното пространство за фалити на дружества, са реални. Имаме и предложение по отношение на фонда за подпомагане на ВиК в него да попаднат училищата и болниците”, каза още тя.

Иска Михайлова коментира още, че диалогът в НС се случва изключително трудно.

„Парламентът като състав е с много нови народни представители. Четем правилника и спорим с по-старите парламентарни групи, които правят всичко възможно да не се работи по същество. Във временната комисия вчера говорихме за процедури часове наред, преди да преминем към съществения дебат, който беше около 15 минути. Трябва да се фокусираме и да преодолеем кризисната ситуация в самото начало. Трудно е с разнородната управляваща коалиция и още по-разнородната опозиция”, допълни депутатът.  

Искра Михайлова препотвърди позицията на ПП „Възраждане” за отпадане на зелените сертификати за всички, както и премахване на тестването на учениците.

Източник: NOVA

Related posts

Обмислят настаняването на украински граждани в наши хотели

Дани Тренчева

НОИ с пояснения за Великденската добавка от 70 лв. към пенсиите

admin

Полицаи отказаха 10 хиляди евро подкуп

admin

Над 753 хил. годишни е-винетки изтичат в първите два месеца на 2022 г.

Дани Тренчева

Млад шофьор помете мъж на електрическа тротинетка

admin

Двама тийнейджъри загинаха при тежка катастрофа в Плевенско

Дани Тренчева

Leave a Comment