13.07.2024
България Политика

Мирослав Иванов: „Продължаваме Промяната“ няма да бави процедурата за избор на нов председател на парламента

„Продължаваме Промяната“ няма да бави процедурата за избор на нов председател на парламента – това заяви в ефира на Нова телевизия временно изпълняващият длъжността председател на Народното събрание (НС) Мирослав Иванов. Той уточни, че съгласно Правилника на НС избор на нов председател може да се проведе в 14-дневен срок. „Не възнамерявам да се възползвам максимално от възможността да остана начело на НС и мисля още идната седмица да задвижим тази процедура и да я приключим“, допълни Иванов.

На въпрос дали от „Продължаваме Промяната“ ще предприемат тактика да не издигат кандидатура за председател на НС, Мирослав Иванов отговори, че „парламентарната практика е такава – мнозинството предлага, защото знае, че председателят им ще бъде избран. То се видя вчера – ИТН, заедно с ДПС, ГЕРБ и „Възраждане“ – те ще предложат председател.

Според Иванов, вчерашният протест след отстраняването на Никола Минчев от поста председател на НС е бил напълно спонтанен. „Той беше израз на гражданското недоволство срещу политическото лицемерие и цинизъм, които се случиха. Нямаше никакви обективни аргументи за искането на оставката на Минчев. Той се справяше прекрасно със своята работа“, каза Мирослав Иванов.

По думите му, в интерес на българските граждани е, ако вотът на недоверие успее, от „Продължаваме Промяната“ да опитат да съставят правителство. „Противното означава правителство на ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“, посочи Иванов. Той добави, че „България няма нужда от нова политическа криза. За съжаление, опозицията работи за дестабилизация на държавата и ИТН я подкрепя, което е изключително тъжно“.

Related posts

Две катастрофи с пострадали затвориха международния булевард в Русе, в посока „Дунав мост“

Поскъпването на природния газ от септември се очаква да бъде повече от 5,95%

admin

ГЕРБ се събра, решава за кандидата си за премиер

admin

Простреляха мъж в София, извършителят се издирва

admin

Прогноза за времето

admin

Моторист загина в зверска каскада

admin

Leave a Comment